11 September 2014

School Holiday Story ~ Short gateway at Melaka


wowww rasa lama xupdate blog...

kebizian yg amat...

anyway, nak share dgn anda semua activity cuti sek yg dah basi...

Ke mana?

Melaka uolsss...

ok biasa segala taman-taman, muzium and off course bandar hilir kan yg kita dok ziarah...

So this time kita tukar pi lawatan Bee Farm... 

Lokasi, sebelah Bird Park... Masuk FREE and bole rasa segala jenis madu yg di jual...

and off course Nora borong madu utk diri sendiri, anak2 and hubby

so layan gambar yer


Si kenit yg beria nak gambar di sini


Sister pun sama






Rayyan si Bee


gambar bawah nie plak at Bird Park...

Mahal sket masuk sini...

Adult : RM22
Child : RM16

memula macam... awat mahal sgt?? best ke??

view dia cantiklah siap lif bagai nak naik dek...







Burung nie yg paling susuah di ambil gambar.... mau 10 kali ambil hat nie baru cantik


At Entrance Door



Us

Kids



Hat gambar bawah nie plak at Taman Rama-rama

Entrance way cheeper than Bird Park but yg best apa semua bird dlm Bird Park ada kat sini....
 rugi looo bayar mahal2...

 tp pikir blk xpe lah sedekah kat burung-burung huhuhu

Yang best Taman Rama-rama nie macam himpunan segala jenis taman kat Area Ayer Keroh...

sebut ko nak apa?

Hat dlm zoo jer yg xde kikikikikiki

kat sini buaya ada, ular ada, Ostrich ada, merak yg albino pun ada, katak ada, kumbang ada...
rama-rama confirm la banyak giler....

meh tgk gambar eh...


Rayyan mengenang Cik Tot... pet yg mati huhuhu




Merak Albino... cantik kan...

Hat nie nora masukkan tgn with ipad dlm sangkarr.... konon nak close up

Sekali meluru cik mek bawah nie nak patuk huhuhuhu




Mengkarung

Along with butterfly


At last nak juga butterfly singgah kat Rayqal


Rayyan with Butterfly


Mr Daddy with Butterfly

Jeles kami semua sebab butterfly suka giler kat daddy... 
dia sorang jer penuh butterfly...
 kami nie nan adooo huhuhuhuhu




kan cik boya pun ada


Rayqal nak tiru gaya cik kak kat belakang


nie cubaan yg agak berjaya dr Along & Angah ahahahahaha






Us


Kids


Part yg Rayyan Sukerr... Mengenang Cik Tot






wah wah



Bye bye Taman Rama-Rama

Nanti kami smpi lg yerr

ok the entrace fee

Adult : RM15
Kids : RM8 for 6 years above

nie rate school Holiday... rasanya kalau hari biasa akn lg murah kot!


Luv,



No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...