30 September 2014

Penang Business Trip



This time Penang...

one of the place i love most!!!

suka bukan apa... sebab variety of Food...

asal sebut Penang jer kepala terus set Mee Udang...

 Nasi Kandaq tu xpernah try walau almost every year ge sinun huhuhuhu

a part of jumpa customer meeting & buat product demo & consultation... confirm ada selit-selit adegan makan makan..

well this is Malaysia rite? True Malaysian will eat for celebrate any occasion huhuhu

Sib baik pakai Premium Beautiful uuu..

Berapa sgtlah pinggan nasi bole telan kannn

So, biar gambar berkata-kata


at LPT Highway... Jambatan merentasi Sg Pahang


On our way... Shortcut through Genting Highland-Batang Kali


Suasana up to Genting Highlands... Sejuk wooo Suhu 22 Celcius


Kebiasaannya, laluan yang biasa kami ambil bila nak pi Utara adalah

Kuantan - LPT Highway - Genting Highland - Batang Kali - Tanjung Malim - Plus Hiway smpi Utara

kalau rasa nak bersiar-siar kami ambil laluan jalan biasa...

tu ada yg tersesat sampai Teluk Intan...

Baru la anakku Ain tau... Bukan menara Pisa kat France jer condong okeh!!

sesambil tu melawat tempat ambil sample air, site visit zaman muda belia dulu.... nie pun muda lagi cumaaaa dah classic gitu muahahahahahaha

Bila lalu Tanjung Malim... haaa nie tempat hubby dolu2 masa zaman moda2.... so layan kenangan sokmo kikikikiki



Confirm Singgah... 
Restoran Ayam Kampung Tanjung Malim


Sup Ayam Kampung... utk org Diet muahahahahaha


Activity hilang boring... Borak & Selfieeee

With Mr Boss


With Anak Bujang yg susah nak bergambar


Si Bos Kecik yg sdg beristirehat


Dah selfie dah borak dah tido dah makan dah gaduh anak beranak...

sampailah kat Penang... this time xmasuk pulau okeh...

we all duduk area seberang Perai...
Not Bad taw... 

yg penting tak sesesak dalam pulau... nak drive pun xde lah rasa sesak and driver much more bertimbang rasa compare dlm pulau huhuhuhu

Sorry guys nie from my observation... maybe saya xlucky enough masa drive dlm pulau tu yg sokmo jumpa road bully huhuhuhu


Mee Udanggg....

Hat nie kat Sg Dua... best woooo


Sotong Kangkung


Hat atas nie kedai nya kat Kuala Sg Dua tu...

Penghujung Jalan... memang macam betul ke idok nie jalan ke kedainya...

Tapi smpi jer... memang nasib xbaik xde parking huhuhuhu...

Nama kedai Restoran Aur Gading...

Tgk review dlm FB Fousquare memang terboikkk!!!

tapi for kids memang xde choice sgt... so prepare la kids food sket

Masa nak tunggu depends pada customer... kalau ramai lmbt lerr...

tgk gambar cam kecik kan tapiiii bole mkn 5 org dewasa huhuhuhu

Punca tamak udang besaq... sekali dok pilih dia dtg satu mangkuk besaq huhuhuhuhu

Hilang diet aiii tawwwww !!!

ok, when we said Penang... 
confirm Jeruk kat kepala kan...

So this is first time makan Jeruk Pak Ali yg Glamer tu...

Memang best & xde rasa nak batuk pun sebab dia pakai Cuka Apple..

Yang penting xyah susah payah masuk Pasar Chowrasta tu sebab Jeruk Pak Ali nie memang HQ dia kat Seberang Perai... dr sebelah Hiway dah nampak

Lgpun melambak org jual kat Bas Stand Butterworth nun haaa








Wefie sekeluarga ;P


Hat bawah nie try Mee Udang kat Jalan Besar Sg Dua

Mee Udang Pak Tam katanya...

selain dr tu femes bawal goreng tp udah xde sebab malam huhuhu


Giant Size Prawn cost me RM75 per bowl mee yg bole mkn sampai 4 org huhuhu


Selection of Prawn... haaa pilih2


Udang Galah pun adoooo


Must Have... Sotong Kangkung


Best restoran Pak Tam nie sebab sebelah sawah...

one of the reason Nora suka pi utara sebab ada sawah... saujana mata memandang gituh...

memang best and xde nyamuk pong

this restoran ada la selections utk kids... let say nak mkn masakan panas ke, satay ke, sup ker...

so more kids friendly...

Hat susah, bab parking sebab betul2 kat Jalan besar..

Rasa Mee Udang pada tekak Nora sama jer cam Restoran Aur Tebing yg femes tuh ;)






Cost me RM75 tapi bole mkn 4 org huhuhu




ok, time for business plak yerr... off we go bebeh ;)


ini budak yg sgt suka mop lantai... haiyooohhhh



till we meet again Penang....

byeee....


Luv,





No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...