20 August 2014

BioSeleza... yang perlu kita tahu & ambil tahu


BIO SELEZA




Apa itu BioSeleza ? 



Berapa Harga BioSeleza 
Feminine Pad ? 


Anda tahu pembunuh no. 2 kaum wanita di malaysia ialah kanser servik? 


Sejak syarikat mengeluarkan pad wanita atau tuala wanita Bio-Seleza Feminine Pad serta dari pembacaan research then beli sendiri and rasai fungsi dan kebaikkan... 

now nora faham why BioSeleza nie sgt2 nora recommend kat kawan-kawan wanita di luar sana...



Anyone yang bernama wanita & have menstrual cycle tak kira regular or not have to buy and pakai sendiri... 



Sebenarnya banyak masalah kesihatan wanita yang berkaitan dengan pemilihan pad wanita yang tak betul. 


Sanitary Pad/Pantiliner + Wanita = Sabahat Baik 

Antaranya utk menjaga kebersihan dan kesihatan diri kan... 

so sepatutnya alat penjagaan diri kita tu mesti kena bersih dan di yakini kebersihan serta kualitinya. 

Jom kita belajar sejarah Sanitary Pad nie dulu yer.. 



Sejarah Tuala Wanita (Feminine Pad)


Kalau kita baca wikipedia, sejarah tuala wanita ni ada rekod sejak kurun ke-10 lagi! 




hamboih berjenis-jenis... 
ngeri plak tgk sebab cam renyah jer nak bertali/belt bagai hihihi... 
tapi tu dulu now dah dimodenkan rekabentuk & penggunaanya 

ok itu di eropah... kalau di Malaysia... 

Haaa ingat tak dulu2 mak2 kita sure ada lipat-lipat kain batik dan di letak pada panties... kemudian di cuci & sidai... kalau org zaman skrg panggil Cloth Pad... banyak set la juga and perlu di ganti-ganti banyak kali... 

Then dalam Tahun 90-an gitu start pad yang di beli di kedai... tu masa nora kecik-kecik la Brand Sanita kotak kuning bunga2... 

kalau beli pad kat kedai confirm makcik kedai tu bungkus pakai surat kabar baru letak dlm plastik... xtau kenapa eh ehehehehe 


tapiii bila dah ada pad nie, masalah lain plak timbul which is Masalah kesihatan... 

Sebab apa sebab brand-brand yang ada di pasaran nie nak tarik cutomer masing-masing... 

They using chemical, pewangi and macam-macam teknik utk bg pad ciptaan depa nipis la, ringan lah, cepat serap lah bole pakai more than 12 hours la etc 

Teknik-teknik penciptaan yang canggih nie akhirnya tanpa kita sedar jadi pembunuh senyap kita sendiri... sapa lagi wanita-wanita yang menggunakan sanitary Pad la... 

walau sebulan dlm 7 hari shj tapi effect nya bole meragut nyawa tu belum masuk yang jadi pengguna tegar pantyliner... nie pasal pad jer tapi ada juga yang guna tampon kannn... 



Salah satu bahaya ialah toxin yang berlaku akibat proses pemutihan kertas kitar semula



Yup, tuala wanita, pad tu menggunakan kertas kitar semula yang diproses, dibersihkan guna bahan kimia, dan diputihkan supaya nampak bersih.









* Tahukah Anda?

Kanser Rahim ialah pembunuh No. 2 wanita di Malaysia selepas kanser buah dada? Statistik2012 WHO menunjukkan sekurang-kurangnya1447 wanita di diagnosis mengalami kanser pangkal rahim dengan lebih daripada 729kematian.



Jadi apa nak buat?

Cubalah buat kaji sendiri, 
boleh tanya Dr. yang pakar atau tanya pendapat pakar Gynecologist etc.

memang sejak dah tahu ni, akan teruslah bertukar ke Bio-Seleza Feminine Pad!

Bukan setakat kesihatan semata-mata tetapi kerana pad ni sangat selesa macam tak pakai apa-apa ahahaahahaha...

Tak Caya??? meh Try sekali


Kenapa Bio-Seleza???

Apa istimewa BioSeleza?

1. Sebab Bio-Seleza guna gel - Tahan basah, kering!
Nanti ada complain susah nak cuci... wahhh sgt senang ok... apa Nora buat is koyak area gel and buang dlm toilet hat yang gel tu jer... settle... hat atas tu jgn buang dlm toilet plak kang tersumbat tapi kasi bungkus buang dlm sanitary bin or tong sampah...

2. Ada anti-bacteria strip untuk halang pembiakan kuman
Maka, kuranglah bau bauan yang tidak menyenangkan kan... faham-faham jer lah kan if time 'heavy' tu kan... asal bergerak jer rasa macam air terjun huhuhuhu

3. Kain berkualiti & bernafas untuk pengudaraan, tak lembap

4. Di tambah BioVelocity Energy untuk pengedaran darah, bantu detox
Ingat tak BioVelocity Sleep Mate... haaa kan kita dapat faedah BV energy nie hanya dgn memakai sanitary pad pada masa "kawan baik" datang kannn

5. Slim, tak tebal sangat, & tak besar.
so xdelah menggangu aktivity seharian kita kan... kot nak bersenam nak berjalan nak berlari... xde masalah...



Ni, gambar test letak tisu perbezaan antara Bio-Seleza lawan.
So apa lagi, cuba harini sekarang!!


Berapa Harga Bio Seleza?
Berapa pula harga promosi?

Direct Contact Nora 013-9816675 utk promo price


Ada berapa jenis dan sebagainya??


BioSeleza Gift Set

BioSeleza Mixed Set 
BioSeleza Day Safe
BioSeleza Panty Liner

1 Mixed box mengandungi :
30 pcs x 2 pack pantiliner
10 pcs x 2 pack pad siang
8 pcs x 1 pack pad malam
8 pcs x 1 pack pad malam extra panjang

1 Day Safe box mengandungi :
10 pcs x 6 pack pad siang

1 Pantiliner box mengandungi :
30 pcs x 6 pack pantiliner

hat atas nie utk penjimatan berganda...

Tapi kalau nak beli loose bole juga

Just Contact Nora 013-981 6675
(Whatssapp/sms/call/viber)


Luv,

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...