03 April 2014

Berpantang without baby...


sejujurnya sangat sangat ganjil...

but for first scan lagi, Dr dah bgtau yg my pregnancy ada something wrong but xconfirm yet...

So Dr bg masa another 2 weeks... then 2 weeks... then 2 weeks until masa my MIL warded baru yes confirm

No Heart Beat
Baby xmembesar pada durations yang sepatutnya
Baby xsolid
But the womb & baby is there...

I'm pregnant wif baby yang tidak normal & tiada nadi... 

and Dr nak decide buat D & C pun takes long time...

bagi Nora tempoh 1 week utk Natural bleeding & remove but xberjaya...

Bagi ubat makan utk start abortion naturally but xberjaya... bledding is there but baby syg nak tinggalkan mummy...

and until 9 days camtu we all decide buat D & C so after that bole cepat2 recover, cepat move on and cepat2 plan another baby eh hihihihihi

Alhamdulillah, walau a bit sad earlier... Alhamdulillah hubby berlapang dada & redho, Anak-anak especially Along walau sedih mula-mula but finally bole accept and me myself redho from the first scan walau berdoa tak henti... hopefully miracle happen but Allah know best... yang baik utk kita belum tentu terbaik dlm aturan-Nya utk Kita...

so here i'm berpantang for 14 days, Insyaallah...

Wif berpantang routine

 - Berurut for 2 days
 - Makan & minum as org berpantang
 - Wearing berpantang uniform yg wajib which is Stokin & my Premium Beautiful... 
 - and best part still breastfeed my 2 years old baby yang besar & agak demand...

Alhamdulillah, i'm recovering Insyaallah and again thank you for all your doa frends...

and sharing with you guy my invention drink masa berpantang... sangat yummeh and sgt mengurangkan bisa-bisa pada badan.. biasalakan lenguh2 kat betis & kaki area especially pun dah berkurangan...


Mineral coffee + Halia + Kunyit hidup


Mineral coffee Sarbat from Nora

Bahan-bahan

2 inch Kunyit hidup
2 inch halia muda
2 cawan filtered Bio Aura water
1 sacket Mineral Coffee

Cara-caranya
Buang kulit halia & kunyit hidup
Kunyit hidup & Halia di hiris nipis
Masukkan 2 cawan Bio Aura filtered water, hirisan kunyit & halia kedalam periuk kecil
Reneh hirisan kunyit & halia sehingga separa didih
(since Bio Aura filtered water dah sedia utk di minum tanpa rebus spt normal air paip)
Masukkan Air rebusan hirisan kunyit & halia ke dalam mug
Masukkan 1 sacket Mineral Coffee
Kacau hingga larut
Sedia untuk di minum semasa panas/suam


Tips ; for mother in confinement sila minum semasa suam ok! ini bagi memanaskan tubuh dan mengelakkan urat dimasuki angin... but lain org lain caranya ;)

will update soon dengan khasiat 3 bahan dlm this drink & also lauk berpantang sepanjang 14 days berpantang nie... soo yummeh for me la kan...


Sisipan Iklan :

anyone nak try Mineral Coffee & Bio Aura water Filter can contact Nora 013-9816675 (whatssapp/sms/call)...


Luv,

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...