12 March 2014

Bulan Sedih...


there goes my catatan for about 2 months ago...

so not Nora... what happend to me???

so many things uolsss... xmo pikior yang xbest lets move on...

its already March... suku pertama tahun 2014...

yang xberapa best Malaysia khususnya and Dunia amnya tgh puzzle kes Missing of Mas Flight MH370...

Ke mana menghilangnya... Jika meletop tentu ada sisa... Jika terhempas tentu ada tanda... jika di rampas tentu ada cluenya...

But nothing to say... it's GONE... macam tu shj... But we keep praying one fine day Insyaallah, dengan izin dari Allah kita akan jumpa juga...

Wheather hidup atau mati penumpang atau krewnya atau elok atau berpecah body that plane... Hanya dalam kuasa Allah... Kita, Hambanya yang kerdilnya nie hanya mampu merayu & meminta akan yg terbaik dan keajaiban dgn izin dan rahmat-Nya berlaku... Aminnn

Dan Alhamdulillah, walau berdukacita but sudut positivenya Bumi Malaysia nie di Limpahi Rahmat dgn Doa dari kita semua... ada kawan share status yg merentap jiwa walau ada betulnya 

"Allah pegang sekejap MH370 sebab dah lama bumi Malaysia nie tak di sirami Doa... Mungkin"

Ntah... mungkin betul mungkin tidak... yang penting kita semua teruakan berdoa agar semua penumpang, krew dan MH370 itu sendiri di temui... 

Nora nak sharing photo from all over the world...

just type #prayformh370 #doautkMH370





Maybe i'm not person yg suite to cakap pasal Agama but sebagai orang Islam... Nora percaya Doa adalah kekuatan kita...

Dalam apa keadan pun kepada Allah kita berserah..




The second sadness happend in My family... My MIL admitted at Hospital sebabnya terjatuh semasa bgn solat subuh then bila pergi X-ray... positive tulang retak & now Dr detect kencing manis, darah tinggi & heart attack...

Knowing my MIL yg tak bole duduk diam... sure susah nak adapt environment baru yg terpaksa terlantar atas katil and limited pergerakan...

Di samping uolsss keep paying for MH370 please selitkan doa for Kesihatan my MIL...

She is strong women inside and outside... walau umur dah 60 years old masih xmo duduk diam... ada jer yang nak dibuatnya... zaman mudanya membesarkan anak-anak seorg diri since my FIL passed away masa my hubby 3 years old... 

Doa kami anak-anak, cucu-cucu, menantu-menantu agar Tok Aji cepat2 sembuh dan kembali ceria semula...

Aminn


Luv

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...