31 March 2014

another 7 days routine...


Hi uolss...


My Confinement routine dah pun bermula 7 days before.... by today another 7 days to go... Insyaallah... but this time short lah 14 days only...




Uniform masa confinement this time Shock without kain batik :)


This is my first time miscarriage after delivered my 3 kids before... bak kata Puan Doktor semalam... Allah nak bg "Safe Deposit" kat kami di "sana" Insyaallah... Redho dan tabah semoga after this ada rezeki for us...

Bak kata Puan Dr juga... "U muda lagi Zura, so after this 2 terus okey"... hamboih Dr nie taw, kot 2 lagi mau sebaya Che Ta pun den xabih beranak & bega badan tawww kikikikiki

So xpernah keguguran so memang xde idea how nak berpantang... so kita minta tolong cik google.com la kan... meh nora share hasil carian..

Berpantang bole dikategorikan kpd 3 peringkat...

1. If kandungan below than 3 months berpantang takes 1-2 weeks
2. If kandungan 3-6 months berpantang takes 1 month
3. If kandungan dah lebih dari 6 months berpantang adalah seperti org yang bersalin normal which is 44 days

for my case only 14days... Insyaallah...

Allah know what the best for us walau dalam berdoa kita meminta yang terbaik... yang terbaik utk kita tak semestinya yang terbaik dlm aturannya...

Insyaallah, Kami redho..

Terima kasih atas doa dari anda semua, hanya Allah dapat membalasnya.. aminn


Luv

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...