16 January 2014

Sabah Trip 2013 - Part 3


Today Already 2014...

Have been busy wif new schedule & kesian this blog coz lama xberupdate... currently, the adjust timing wif my kiddos schedule... so Insyaallah will update dgn kerap soon...

Btw, more propmo will be appear in here... kena share dgn kawan-kawan semua since this is my periuk nasi kan...

Tgh dok archive dlm blog sekali ternampak this photo yg dah upload but xpublish...

So here is my update... still in sabah trip mood... 

enjoyce the piccas wokeh..



My favourite flower is Lily... but this is sabah lily kot sebab batang dia ala-ala keladi...
 sapa tau nama dia meh shre yer...

This flower besepah-sepah kat area kudasang... if la bole angkut anak dia bole saya tanam kat garden... 
eh ada garden ker ???



another best places yg must have pergi ke sabah... 

Kg Luanti Baru, Ranau Sabah... few Kilometre from kundasang...

Best sgt sebab ikan tapah dia besar giler ekekee...

Yang best sebab nie dah macam Natural Fish Spa gitu... Nora xpernah experience wif Fish Spa before but bila masuk dlm sungai nie... abis kaki eden kena makan sampai merah-merah ko...

yang tak tahan geli sebab ikan tapah nie sgt manja... siap gesel-gesel kat kaki lg tu kalau xde org siap ko tapah masak lemak cili api tapi bak kata my sis... bakar pun sodap hikhikhik



Close up Si Ikan Tapah.. Yg nie besar-besar giler



Another close up



My Brother in Law tgh pilih ikan... nak bakar katanya... berangan jer lah labu... 

sebab nak angkat pun xleh yerrr kalau ikut Law kat Fish Spa nie... 



tgk muka control...

Si anak dara tu konon ala geli gitu last last Pak Teh juga jd mangsa hikhik



Rayqal juga yg teruja wif Fish...

The next day we going to Sabah Tea...

Sebenonyer sebelah jer dgn Fish Spa nie but lmbt bgtau kan hikhikhik

Sabah Tea nie xsecantik Cameron Highlang Tea wokeh... teres xcantik n pokok tea pun macam... eh nie pokok teh ker... ha camtu sebab pokok tea dgn pokok bunga dah sama level n sebelah menyebelah...

So kalau nak posing cantik-cantik better pergi cameron highland gitu ehehehe

So kata org dah alang-alang smpi so moh ler kita kan...

But jalan nak g Sabah Tea nie besar n tak se"adventurous" Barat Tea or Boh Tea Valley at Cameron Highland... so memang best 

Nie Tea House dia






Moh ber selfie dulu



Anak daraku yg agak konfius...

Mama nie ke ladang teh?



Berselfie dgn anak bujang yg agak susah nak ajak bergambar skrg



Tea Pan Cake... rasanyer...

Macam makan daun inai okehhh



Knowing me memang love sgt taste yg pelik2 but Halal la kan...

Nie pulak Tea Biscuit..

Rasanya macam shortbread Biscuit cuma ada rasa inai di situ ehehehe




My Son Favourite...

Jumpa bunga jer bagi kat mama dia...

Untung girlfrend ko nak

Confirm berlambak bunga dia dapat huhuhu




My Other Half



Meh posing depan Tea Shop kejap...

Kalau nama pompuan kan... kat Ladang Teh pun bole shopping muahahahaha



My Sister wif my doter...

Posing acara wajib wokeh









haa kan pas abis g Sabah Tea... ulang balik g Kg Luanti...

But this time try plak Jambatan Gantung gitu...

Mak seriau taw... maklum phobia tempat tinggi nie...

but demi anak-anak kena macho wokeh... gagah walau kaki dah menggigil rasa nak krem xleh jalan muahahaha



Ondaway balik dari Sabah Tea Singgah Kinabalu Pine Resort...

Suppose kat sini bole tgk Puncak Gunung Kinabalu dgn clear...

But xde rezeki coz masa kami smpi nie awan tebal sgt... so kabus tu dah tutup dah puncak...

but kalau pergi time panas memang cantik... smpi batu-batu tu pun bole nampak clear sgt2





Tgh pujuk my bujang nie coz nak sgt memetik bunga kat sini...

Siap letak CCTV u kat sini...









Akhirnya... kannn

Bujang ku hadiahkan bunga juga kat mama

yg fresh di petik dari garden huhuhu

















Back to our Homestay utk pack brg & balik ke Kota Kinabalu





Masa nie Hallowen...

Maybe nie antara sambutan Hallowen diorg kot



Rayqal yg mengkagumi gambar 'monster'








Before balik, sempat round ke Pasar Tamu






Di Depan Jalan Masuk ke Kinabalu Park...

we all xmasuk since jauh kan... sempat bergambar sajork...

Dengar citer from my sis, tempat nie cantik &nie ada lah permulaan bagi org  yg nak mendaki Gunung Kinabalu

Dalam 10km juga nak msk dalam yg bole pakai Kereta... after that mendaki okehhh






Gambar lengkap walau si kenit tido

Before balik ke Kota Kinabalu

Singgah Karambunai...

Haaa sempat pi Karambunai Resort tu...

Hamboih kan dodulu konon nak g Honeymoon kat sinun but xde rezeki...

so dah beranak tiga baru ada rezeki...

memang cantik uolsss... so sesapa nak berbulan madu tu sila lah pergi wokeh...

Pernite hanya RM500++ sajork 

so after tu pergi kat Karambunai Lagoon

Actually masuk Lagoon nie jer dah kena caj

RM25++ dewasa & Child RM15

so sebab we all bgtau nak survey2 than masa nie xramai org kot tu yg depa bg masuk free gitu...

But if uolss stay kat Karambunai Resort masuk memang free wokeh...











Siap sempat singgah Sepanggar Bay... yup pernah dengar n buat that Proposal before but dah tgk dah ruper nyer bagaimana... 

so after berjalan-jalan melihat kawasan moh ler kita makan kat Kota Kinabalu juga...

Tanjung Aru, Kota Kinabalu... masa nie dah sunset so sempatlah tgk matahari Jatuh






More to came yeah...

saje nak letak semua since this is my Diary juga...

Till then uolsss


Luv


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...