26 November 2013

Kota Kinabalu, Sabah ~ Part 1


Hi peeps...

Just put up our Family escape 2013 
cum my Business Trip

Ke Negeri Di Bawah Bayu...

Itu yang best buat business...sambil berbusiness bole buat family escape...

so 2 in 1 gitueww...

we start from Kuantan-Kuala Lumpur..

Why Kuala Lumpur...

Coz mama have a lots of works to settle down before heading to Kota Kinabalu,Sabah

At KL we stay at centre of city which is 
TTanz Hotel... 

Alhamdulillah, not 5 star hotel but the accommodations amat memenuhi kehendak our small family.. its enough..

siap ada see through toilet uuuu ehehehe

this is our room

The bed is 5 star... sangat pueh hati


The toilet


The toileteries

and this photo is second day before we heading to KLIA

The kiddos yang berbagai ragam... semua excited nak naik kapal terbang giteww

Rayqal


Along Afrina & Rayyan


Rayyan, xlepas dgn AUDI


Akhirnya, pose macho dr hero mama


Memborong segala product Gardenia 

from roti jagung, coklat sampailah roti putih yang besar gabak...

Sadly sampai sabah dah penyek2... so lesson to be adjust... next time pack dlm kotak, letak fragile n letak kat kargo or handcarry...


Tapi sebab GARDENIA from semenanjung, walau penyek masih sedap gilos...

Why we all borong banyak??

sebab at Sabah xde Gardenia yg sesedap n selembut Semenanjung especially Ban Ikan Bilis, Roti Jagung, Roti Coklat, Toasterm, Butterscooth...

My sis siap tunjuk kilang... yup memang ada kilang gardenia but rotinya xselembut semenanjung made :)

Nie pulak masa tunggu our flight...

Delay giler Malindo Air

From 1.35 Ptg terus delay to 3.45 ptg

and u knowlah sabah kan... by 7.45 sampai dah nak masuk Isyak huhuhu


Rayqal yang kagum dengan Aeroplane...
almaklum first timer gituew


Our Plane Malindo Air


Dah lah delay, hujan pulak... so memang berdoa banyak-banyak xdelay lagi


Naik Malindo u will get this for Complementary..

Like Air Asia dia still ada in cabin food yang kena beli on the cabin it self...

itu last gambar dlm kapal terbang...

lepas tu terus xbole ambil gambar since si muffin Rayqal Danish, xmo tido uuu

huhuhu habis all stewardess at Malindo Air kenal Rayqal... berjalan dari hujung sana ke hujung sini dah macam kapal terbang papa yang punyer...

So lesson to be adjust..

Next trip jangan bagi si baby yang comel and bijak macam Rayqal tido before take off..

Make sure depa penat sepenatnya... so masa take off confirm doze off hihihi

So alhamdulillah after 2 hours +++ camtu
selamat mendarat di Kota Kinabalu Airport...

Sampai jer kita makan dulu...

opsss dah settle licin baru ingat ambil gambar


Sebahagian seafoods spread

the seafood sangat fresh macam kat Terengganu

tapi the prices memang bikin xmo bgn and nak makan tambah-tambah macam ada perut extra kat sebelah...

Murah giler uolss... half price rega seafood Terengganu

Yang nie my Sis bawa kat area Pasar Besar... Sorry kena tanya nama tempat nie hihihi

Wokeh abis part 1... 
tungguuu utk part seterusnya...

Yang pasti banyak giler gambo model yang xberapa nak model nie hihihi


Luv


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...