06 September 2013

My Marine Essence Story...

Hi uolss...

If uolss my blog readers sure tahu kan my kids have a skin problem which is sensitive skin & mild eczema...

and sure tau yang kami adalah pengguna setia Moo Goo range from past 6 months...



So now budget for skin care pun dah bole reduce coz we'll not depends on Moo Goo range 100%  yeayyy !!

Yup, sesapa yang jadi pengguna tegar natural product nie tau la kan dia price cemana...

Moo Goo range nie satu tub cream pun dah more than RM50.. if sorang yang pakai bole tahan la kan 1-2 bln but if 4 org pakai confirm every months kena re-stock

so after release jer Marine essence beauty soap nora dah try on my kids skin and my skin too..




Ok buat my new blog reader... my kids have a mild eczema and before we using Moo Goo range i depends on clinic/pharmacy cream 100%... u know la kan if from Dr prescribe confirm ada steroid, paraben etc

That ingredient not very good to our body system if using it for long run... memang bila pakai cepat baik xde dah gatal2 but after few weeks datang balik... so process tu xberubah... so xnak citer pasal the history to uolss.. more story about our eczema history at here

Yang penting, kulit kita adalah sgt berharga imagine we used same skin from baby sampai la kita meninggal and it will last maybe smpi 80++ years, Insyaallah !





so yang Nora nak share nie adalah experience nora sendiri setelah guna Marine essence range nie from beauty bar, body wash and Shampoo... Nora dah guna almost 3++ months... bukan nora jer anak-anak semua guna this range so save dah bajet beli milky wash from Moo Goo... Maybe nak tunggu Marine essence keluarkan lotion la plak ehehehhe




So far memang best... from the smells yang sangat fresh... selalu nora guna sunsilk yang warna hijau for hijab person but after guna this Marine Essence Shampoo memang fresh giler kepala and kulit kepala pun dah tak gatal lagi, yang ting kepala dah xde bau okeh ;)... Rambut gugur kurang and now rasa my hair dah makin hitam ehehehehe

For body wash range... memang best... jangan tak tahu the taste of the body wash is salty ekekeke... sebab bahan utama adalah Garam Buluh... and nora gunakan juga utk my kids to detox the toxin from their body... and to cure the skin problem (Mild eczema) yup biasa if unvaccine baby we use Epsom salt to detox the toxin but now i find another way... using Marine Essence Body Wash... memang kalau kulit tu luka akibat di garu menjerit juga lah Rayyan but teruskan juga sebab we know it's best to his skin...

Alhamdulillah after gunakan almost 3 weeks... dapat dah tgk perubahan nya... kurang merah, kurang menggaru and kurang complain gatal... but after using body wash & shampoo Nora still apply Irritable Skin Balm and MSM cream from Moo Goo on their skin...

Ok, berbalik kepada Marine Essence Beauty Bar.. ok nie my own experience ok... selain ai nie pengguna tabita... ai pun gunakan M*** Clay soap tu... my own testi mengatakan this beauty bar bole menggantikan M*** Beauty bar tu... kesan sama, rasa sama bau pun dedua sama which is wangi cuma dari segi harga jer Beauty bar nie cheaper than M***...

Alhamdulillah atleast we get the benefits from Marine Essence range di samping bole cut cost perbelanjaan skin care..


And now dah ada tooth paste range... uolss should try this juga okeh.... sangat best!!! nafas pun segar... infact my kids Rayyan sangat suka this tooth paste... rasa off course masin but suitable la for kids since depa nie dlm xsedar dok telan juga ubat gigi tanpa sedar kan...

So it's time to switch to Marine Essence Range people for better health !!




Whatssapp me 013-981 6675 
to get the products 
and u can ask me how to start the bizz from this range!!

yang pasti low capital to be ur own bos... ask me wokeh !


Luv,



Note: We an authorized dealer of Premium Beautiful. We provide professional service and consultation to make sure you all get the best. Free demo and consultation provided.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...