19 March 2013

Cerita breastfeeding... part 2


ok, lets story continue (punyer lama nak cari feel gitew ekekeke)

Rayyan breastfeeding story...

ok, this time.. bila tahu jer pregnantkan Rayyan dah siap2 prepare uu...

Siap order another breastpump which is Spectra breastpump yg skrg ai dah let go dah... sebab xkena dgn jiwaku... guna pun time dlm pantang... siap ada back pack etc... but semua dah ku let go... semoga bole berbakti wif tuan baru ;)



Source : Google

pastu siap order botol2 for ebm... but dah jumpa cara yg lg murah... which is guna bekas dadih... kena susun molek2 la dlm freezer...


cenggini rupanya
Source : Google not mine ;)

Order nursing dress / shirt for breastfeeding... from online shoppe.. coz kedai real jual nursing bra tak berapa selesa & design xsantek ekekeke

This kedai jual sedap di pakai then design semua muda remaja uuu ekekekeke





haa kan... siap ada yg warna warni gitew... 
baru bersemngat nak breastfeed ekekekee




haa nursing shirt pun santek2... modern gitew kan...


all out la org kata tu...

then siap print out segala notes utk dihadamkan...

then after jer Rayyan selamat dilahirkan... start la episod pumping for stok utk naik kerja... start from day 3 uuu sebab apa... sebab Rayyan admitted at ward.. jaundice again... this is first time ever anak kena jaundice.. so kelam kabut... Alhamdulillah dapat room kat KSH (Kuantan Specialist Hospital)... tapi bilik hujung dunia ke nursery...

At this hospital xbole rooming in baby atas factor keselamatan & kesihatan baby... so merasa lak org berpantang menapak pergi ke hujung dunia each 2 hours... berpantang dah xrasa uu... yg penting my baby ok... memang ada pump each 2 hours which is akn saya kumpul then husband hantar ke nursery but rasa xbest coz xbole peluk2 baby... sebab tu sanggup menapak ke nursery every 2 hours..

After 3 days dah discharge but bila keluar jer from hospital naik balik kuning so buat xtau just breastfeed shj...

Badan jangan cakap lah... siap berurut semula but this time style Johor.. Balik Segamat...

And masa nie juga my sister bertunang so memang good reason by 20th days blk ke Johor from Terengganu utk berurut & berpantang (Konon la kan) & berakikah Rayyan 

Masa nie lom kenal Premium Beautiful so sepanjang dok spital dok berbengkung yg Panjang tu... sampai teror belit kat badan without help ekekeke.... sungguh xpractikal but have too kalau idak lg sakit weiiii


Giniler weii bentuknya.. colour jer lain
Source : Google

Alhamdulillah sebab kerap dok pumping at hospital so stok memang banyak... naik kerja pun dengan hati yang senang.. but u know what spectra tu ai xguna pun kat hospital...

yang ku kendong adalah Avent Manual jugak... sebab very handy & best... spectra 3 xder suction utk let down so mono shj yg ai rasa xfeel... then sakit la uuu dah macam mesin perah susu ku rasakan ekekekeke... thats the reason i letgo...

ok, Don/t get me wrong ok... pump susu adalah alat utk menjayakan penyusuan... yang penting faham konsep Supply + Demand... itu yang menjayakan penyusuan Insyaallah :)

Then after naik kerja sampailah Rayyan 2 years rutin mengepam xku lupakan....

hasilnya... siap beli chest freezer uuu



Source : Google

haa gitu lah... until i'm pregnant yg third but masa tu lmbt dohh.... so Rayyan bila dah 2 thn 4 bln camtu... dah start wif Dutch Lady Kids..

sebab... mamat comel nie xmo teat... yup dalam sejarah my baby nie dr 2 bln berstringe utk minum susu... alhamdulillah, hikmahnya mama xrisau tersedak susu kan...

jadi inilah Duta Dutch Lady Kids ;P


Haa kannn... sekali minum 4 kotak huhuhu


PS : saya kehilangan gambar breastfeeding rayyan termasuk gambar all my stoks EBM dedulu huhuhu... sebab tu semua gambar dr pakcik google huhuhu

Mode : Mencari external harddisk ku... di mana dikauuuu



Luv, 




Note: We an authorized dealer of Premium Beautiful. We provide professional service and consultation to make sure you all get the best. Free demo and consultation provided.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...