28 January 2013

Mommy Job


Nikmat yang tak bole di dustakan kan..

"Bila anak dah standard 1, balik dari school.. kitalah org pertama yang dia dok bercerita itu ini kat skul.."




and the story berbeza every day & every hour ehehehe

today Along Afrina dok berstory pasal kawan..



Mama : How ur school... anything to share wif me darling?
Along : Nothing ma, its awesome..
Mama : How ur frends?
Along :  itulah mama kawan along A tu xkawan dah dgn along tapi kawan baik dia B tu kawan dengan along..
Mama : Awatnya? 
Along : Ala sebab masa PJK tadi dia kalah main dam.. tu dia xnak kawan kami semua.. sampai rehat pun xnak mkn sama-sama 
Mama : sabar lah long bla bla bla....(berikan motivasi tentang frendship utk si anak ehehehe)

ehehehe... kids kan... teringat zaman Nora dulu... camtu jugak.. siap pergi sekolah xnak g sama-sama u..

Menangis la ai nie jalan kaki sorang-sorang g school huhuhuhu

kikikiki

Sambil lunch sambil story...




Along : Mama, nak tahu ada kawan along g stadium aritu... dia tengok Terengganu Vs Pahang
Mama : Aik?? bila masa awak berkawan dgn boys plak nie...
Along : Tadi masa PJK...
Along : Mama nak tahu... kawan girls dalam kelas along semua barbie mama.. Along dah xjumpa kawan cam Akilah yang ganas2 sket
Mama : uishh baguslah tu bole along jadi barbie sama (ehehehe suker mama taw)
Along : Along pun rasa along dah macam Merida dalam Brave tu
Mama : alamak mama kena bertukar jadi bear ker???
Along & Mama : ahahahahahaha


barbie merida pun cun along.. ganas dlm keayuan ehehehe

ekekeke knowing Along Afrina... she ada perangai boyish sket... so memang baguslah kelas baru nie semua girl ala barbie... bole jadi barbie anak aku ekekekeke

So apa kesimpulannnya... mommy job nowsdays though okeh...



Bukan tahu beranak, breastfeed sajork... tapi at the same time jadi  kaunselor, motivator, Good Frend, Teacher, Ustazah, Enemy, pereka fesyen, chef, Doktor, Pharmacies, nurses, Laundrette, barber, Shopping advisor, banker, fesyen advisor, tailor, DJ radio buruk bergerak and the list never ending...
(semua job included ;P)






Semua nie need more than kelulusan degree or master or PhD..


One big slap on my face sebab pernah satu ketika merasakan wanita kelulusan tinggi should be bekerja & berpangkat tinggi & Join the Rat race huhuhu





Now i know thats a big mistake.. walau Stay At Home Mom we can be a Work at Home Mom or MOMprenuer.. mendidik anak di samping earn our own income... why not ??

We decided not to join a rat race & office politics but we can earn our own pocket money ;)




Remember...

" Tangan yang Menghayun Buaian Bole menggoncangkan Dunia.."

Sure ada sebab pepatah lama tu wujudkan ;)

But sekalung Tahniah buat mommies yang punyer kerjaya hebat dan memegang status ibu dan masih sempurna tugas di rumah... sangat besar tanggungjawab tersebut... I'm Proud of u mommy..




Memang supermom to all of mommies outside xkira bekerjaya waima suri di rumah... owh btw, suri di rumah also bekerja coz mereka menguruskan mahligai cinta (Mahligai okeh & off course anak-anak syurga ;))

apapun status kita wheather Work at Home Mom, Full Time Working Mom, or Stay at Home Mom... yang penting be the best.. Jadi yang terbaik !!!





Yang penting bagi diri kita PELUANG dan RUANG untuk Mencuba & berusaha

Ok ladies...

If you looking for opportunity to be MOMprenuer

or you decided not to join the rat race anymore..

Just call me 013-981 6675 or
email me at 
norahamsan@yahoo.com



Luv,




Note: We an authorized dealer of Premium Beautiful. We provide professional service and consultation to make sure you all get the best. Free demo and consultation provided.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...