18 June 2012

Launching : My-Kasih Homestay


Alhamdulillah..

Inilah yg buat saya buzy bee beberapa bln nie..

Insyaallah after this akn ada more updates di dalam blog ini (hopefully.. sambil menyapu sawang-sawang uhuk uhuk uhuk..)

Alhamdulillah... more cabang bisness for our family..

Start from my english style bedsheet, my lovely Premium Beautiful corset and Now Bizz bersama my soul mate aka my hubby bunny which is Homestay..

owh.. my soulmates pun ada buat freelance design & calculation for civil & structure (free promo eh).. so if sesapa nak dptkan khidmat sila call sendiri my soul mate.. sapa lagi Mr Nazree lerr ;)

Ok, moh citer pasal our new baby project My-Kasih Homestay

Alhamdulillah.. officially lauching our My-Kasih Homestay









Ok, meh Nora story sejarah this Homestay..

We all initiate to have Homestay kat Kuantan because of our exp sendiri yg kena admit specialist but xder bilik & kalau ada pun bole sihat jd sakit terus coz of share dgn org sakit kan.. so mengagau mencari hotel-hotel murah di sekitar Kuantan

But unfortunately, Hotel yang banyak kemudahan spt peti sejuk adalah utk hotel yang RM200++ ke atas shj.. so as breastfeed mom kemudahan tu amatlah diperlukan.. 

Alhamdulillah dengan perasmian our My-Kasih Homestay mudah-mudahan dapatlah memenuhi keperluan kawan-kawan yang mahu berkunjung ke kawasan Pantai Timur.. xkiralah if ada kes macam saya atau...

1.  Saje nak jalan-jalan Kuantan, Gambang water Park, Cherating, Pantai Teluk Cempedak, Pantai Batu Hitam, Shopping kat shopping mal Kuantan area but nak duduk hotel yang ada kemudahan seperti rumah.. so jimat kos memasak & murah.. silalah call us ;)
2.  Yang relative kena admit hospital but unfortunately xde saudara mara di Kuantan yang bole menumpang rumah, meh lah call kami yer
3.  Relative ada convocation but hotel full book, di alu-alukan call us
4.  Ada bizz meeting, hotel full book. Kalau ada pun mahal kan.. so stay at My-Kasih Homestay jimat.. so di alu-alukan call kami :)
5.  Ada relative yang buat kenduri kawen.. datang dgn rombongan cik kiah.. nak sewa hotel mahal kan, so meh calling2 kami wokeh

Ok, abis dah sejarah, meh citer apa istimewa My-Kasih Homestay

Lokasi :

Terletak di lokasi strategik untuk memenuhi keperluan penginapan anda dan keluarga.

Lokasi Bandar Indera Mahkota 2, Kuantan.

Alamat My-Kasih Homestay ;

No. 4, Lorong IM2/89
Bandar Indera Mahkota
Kuantan
Pahang Darul Makmur


Berhampiran dengan :

- Pusat bandar Kuantan (10 minit)
- Tempat perkelahan Teluk Cempedak (15 minit), pantai cherating ( 30 minit )
- Lokasi membeli belah spt Mydin, East Cost Mall, Berjaya Mega Mall, Kuantan Parade (10 min)
- Berhampiran Pusat pengajian Tinggi
 * POLISAS (8 minit) ,Shahputra (2 minit), UMP (20 minit), UIA , IIUM Kuantan (5 minit)
- Gambang Water Park (30 minit)
- Exit LPT Kuantan (10 minit)
- Tanjung Lumpur (12 minit)
- Tempat rekreasi taman gelora (10 minit)


- Kuantan Specialist Hospital (KPJ-KSH) (20 min)
- Kuantan Medical Centre (KMC) (10 min) Sebelah Berjaya Megamall
- Kuantan Medical Centre (Opening soon at Indera Mahkota) - 5 minutes
- Darul Makmur Medical Center (15 min)

Kemudahan di kawasan sekitar :
- Gerai makan (waktu malam hanya 5 minit berjalan kaki)
- Kedai runcit, Dobi (Jalan kaki-5 minit)
- Pasar Malam (setiap hari Jumaat) - 10 minit berjalan kaki
- Berdekatan Wisma Belia, Bangunan kerajaan, KWSP
- Secret Recipe - 5 min
- Tutti Frutti - 5 min
- McDonald - (Drive thru & Dine in) - 5 min
- Pizza Hut Delivery - 5 min


My-Kasih Homestay Facilities ;

Bedrooms :
 - 3 bilik selesa untuk 6-8 dewasa lengkap dengan sejadah & arah kiblat
- Master bedroom with queen bed (Aircond + Fan) and 21" Television
- 2 rooms with queen bed with fan (remote fan)
- Built-In cabinet for 2 rooms
- Iron with ironing board
- Sejadah & arah kiblat

Bathrooms :
- 3 bathrooms with amenities
- 2 bathroom with hot shower

Living area : 
- Huge living room with aircond with Jati sofa (3+2+1 seater) comfort 
- 29" Television
- Radio with CD/VCD player
- Complimentary reading materials.

Dining area : 
Dining table for 6 with fan.

Linen : 
- Bedsheet, pillowcase with Selimut/comforter 
- 2 pc Toto Provided

Laundry: 
- Washing Machine (6.5kg) without detergent
- Ampaian with cloth hanger & Iron

Basic Toilet Amenities :
- Shampoo
- Soap

Kitchen : 
- 2 door Fridge
- Gas Stove + Hood
- Rice cooker
- Microwave
- Toaster 
- Water Electric kettle
- Basic cooking utensil
- Kitchenware (Plate, mug, spoon, fork etc)

Parking: 
- Parking berbumbung utk 2 buah kereta
- Additional : Auto gate for easy access and go.

Rate : 
Weekdays/Weekend/Public Holiday/ :RM250 

FOR MUSLIM ONLY


Tel / SMS : 

Nazree: 0139826675 & Nora :0139816675 

Email : 





Last but not least,



Warm welcome from all of us ;)

Hopefully your stay in My-Kasih Homestay will leave u with sweet memorable experience :)


Note : pas list out tempat-tempat menarik kat my-kasih homestay nie dah rasa.. "wohhh bestnya rumah aku nie.. kalau duduk terus sure happening & confirm xyah masak ekekeke... dasarrrr".. ok ok sure Mr Nazree jeling2 ai nie taw ekekeke




Luv,


Note: We an authorized dealer of Premium Beautiful. We provide professional service and consultation to make sure you all get the best. Free demo and consultation provided.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...