29 April 2012

Motivasi pagi :)


Hi dear readers..


sgt2 membusy now eh.. so sorry sgt sebab mood nak berblog udah ke laut..


mahu berkongsi kata-kata motivasi dan juga semangat buat semua..


Semua org yg berjaya pernah melalui..


  • saat semua org xsuka dgn apa yg kita buat
  • saat di mana semua org menolak dan menolak dan menolak tanya alasan
  • saat di mana di tinggalkan saudara & kenalan saat mahu mendaki kejayaan
  • saat di mana jatuh bangun hanya diri sendiri yang tahu
  • saat di mana kejayaan di anggap negative oleh segelintir orang
  • saat di mana kejayaan di anggap keangkuhan oleh kebanyakan orang walau hakikatnya tidak
  • saat di salah anggap dan salah ertikan kerana sikap berdiam diri dan tidak mahu ambil peduli



Kerana walau apa pun yang kita buat untuk pertahankan diri..


Hakikatnya tidak semua org peduli.. yang org peduli adalah


  • bila ko kalah.. mereka akn berkata PADAN MUKA
  • bila ko jatuh terduduk.. mereka akan kata "KAN AKU DAH CAKAP"
  • bila ko lemah mereka akan terus memijak mijak kepala tanpa peduli perasaan engkau, dgn alasan PERASAAN AKU LG PENTING DARI PERASAAN ENGKAU
  • bila ko mengaku kalah mereka AKAN TERSENYUM PUAS SEBAB MENANG
  • bila ko berhenti dari berusaha mereka akan pada bila-bila masa akan mengejek-ejek kamu



sebab
  • niat mereka bukan untuk menolong
  • niat mereka bukan untuk mendorong
  • niat mereka untuk mewujudkan anasir negative

walau apapun niat mereka.. biarkan


  •  kerna diam xbermaksud ko kalah
  •  kerna diam xbermaksud ko bodoh
  •  kerna diam adalah amat berharga
  •  kerna diam adalah kerana ko bijak



yang paling penting.. kena ingat dalam hati...




"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty." 


Keep away from those who try to belittle your ambitions. Small people always do that, but the really great make you believe that you too can become great. " 





"Obstacles don't have to stop you. If you run into a wall, don't turn around and give up. Figure out how to climb it, go through it, or work around it." 





Ok.. mari muhasabah diri.. adakah kita di antara org yg sering memotivasikan orang di keliling kita atau kita adalah orang yang sentiasa mematikan motivasi diri orang keliling kita ;)


cheers




luv,




Note: We an authorized dealer of Premium Beautiful. We provide professional service and consultation to make sure you all get the best. Free demo and consultation provided.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...