07 January 2012

Terjebak ~ Part 2 (last episode for 2011 :P)


Meh meroyan before Meletops ke dah meletops time nie.. jeng jeng.. nie schedule entry tau ekekeke

Kiranya inilah penutup penyopingan 2011.. damage adalah bole tahan tapi sgt2 berpuas hati & worth every cents :)

Kalau ikut calculation moi. If kat Malaysia, moi dpt 1 item shj with this price. But bila buat penyopingan di UK with kind assistant of my besties nie moi dpt 4 items dlm 1 harga Ringgit Malaysia ;) but the price biarlah rahsia kerajaan eh ;P

TQ to my besties yang bersusah payah pick-up, ship my stuff bersama-sama dengan barangan tuan punya diri juga all the way from UK - Malaysia - JB.. terhutang budi nie taw

Sila lah menjamu mata

First gambar adalah fresh from my besties before shipment :)






Ok, yang bawah nie gambar yang moi ambil bila dah smpi kat rumah :)

Nie adalah cita2 dan juga azam moi each time pas deliver.. Breastfeeding my baby until 2 years old or more ;)

Sepanjang 4 years berkecimpung dlm bidang Breastfeeding, pump mengepump, kejar stok etc ada 2 breast pump yang berjodoh dgn moi

Ain - Avent Manual Breastpump (2nd Hand).. reliable, handy & sgt2 syg
Rayyan - Spectra 3 (New) dah let go since suction mono xleh let down, berat & kena ada plug sgt xpractical since surau kat ofis xder point electrik :(.. guna pun 3 kali tu pun dlm pantang shj
and 
this third baby & next - Insyaallah, will be full utilised Medela Free Style. Semoga serasi bersamaku seperti Avent. But ramai ckp bising & sunction xsekuat Avent tp ada function let down, handy, ada bateri so leh pump kat mana2. 

Ok, we'll see wokeh. Nanti Moi bg testi :)


Medela Freestyle Breast Pump Including Calma Teat.. wow i loiikeee


Maclaren Diapers Bag


Maclaren Quest Buggy


Medela Nipple Shield

Ha siap nipple shield moi beli since berpengalaman crack nipple masa breastfeed Rayyan dulu. Terbelah 4 nipple koo... ngeri tapi still suap juga kat Rayyan :) 
Moi kan tahan sakit, dare to fail gitu kan ahahahah


See including Calma Teat


Apa tu Calma Teat ??


Ia adalah puting susu imitiate mommy breast utk tujuan mengajar baby utk minum EBM (express Breast Milk) thru bottle.


Muncung dia tu lubang dia besar. Xmacam teat biasa yang ada 2-3 lubang but dia ada valve di dalam di mana baby still kena gunakan daya hisapan spt menghisap mommy breast utk membolehkan susu tu keluar. And yang best part xkan spill off if terjatuh or tergolek2.


Yang nie moi xsangka include but berbaloi2 ok. If purchase this Medela Freestyle kat Malaysia xsure dpt ke tak this Calma teat, maybe bole tanya kot :)






Ok, abis dah sesi penyopingan.. 


eh ada lagi lah ahahaha tapi more to my breastfeeding items such as 
Breastfeeding storage bottle - 24 pcs (tambah stok sedia ada), 
Nursing poncho - utk safety nursing in public, 
Nursing shirt - menambah koleksi yang ada selain sgt reliable coz xder nampak2 censored nak nursing at public 
Nursing bra - tambah koleksi since cantik2 design tp 2 pcs jer since after this nak berPremium Beautiful balik ahahaha


yang tu next episod eh.. karang my boyfrend aka hubby masuk my blog mau pengsan tgk his wifey dok shopping online ahahaha


bye peeps




Luv,




Note: We an authorized dealer of Premium Beautiful. We provide professional service and consultation to make sure you all get the best. Free demo and consultation provided.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...