05 January 2012

My New Skin Care ;P



Hamboiii haiii


Dalam perut memboyot nie kan keinginan utk tampil cantik xmo kalah uolss ekekeke


Sekali terjebak.. pompuan la katakan.. My hubby pun risau sebab tetiba his wifey peminat produk kecantikan pulak ahahaha


Sib baik Premium Beautiful, pregnant lady xleh pakai. 
Kalau idak abih dah ai pakai. So, kerana tergoda dgn segala testimony oleh salah seorg pemilik blog.. makanyer mak yong telah terjebak dengan mengorder 1 set ;P


Memula was-was nak try but sebab keinginan nak cantik xleh tahan uolss. Niat nak hilangkan segala Jeragat aka pigmentation yg dah datang sebab faktor usia :( mek dah tua eh


So perkenalkan my new skincare, dah sebulan la pakai actually.. alhamdulillah memang best but susah nak cari kat Malaysia T______________T kalau ada pun double price.. (nie kalau serasi satu bala lak nak cari, pastu adalah good reason nak shopping skincare kat seberang lak kan papa kan kan kan ahahaha.. kelass ko maria ;P) 


Produk nie from Indonesia & dgr khabar artis2 seberang pakai this skincare lah uolss.. sebab tu kulit depa cantik2 kan (nak bajet retis jer mak yong kan ;P) besides of Jamu etc la kan ;P


Presenting, my Tabita Skincare




Siap pencuci muka, toner, krim malam & siang. Bole tahan 3 bulan. But Nora baru jer pakai 1 month ;P


Xderlah seglamer SKII, clinique or other counter brands etc, ekeke tapi sgt puas hati dgn result dia. 


Xsangka di usia nak msk 32thn nie Nora leh terlibat dgn kerja-kerja menepek krim siang mlm nie siap toner bagai ahahaha.. 


Sapa2 yg know me memang ai jenis tepek jalan. Xder la main ngadap cermin lama2 belek muka ekekeke... marilah kita salahkan factor usia tapi still nak nampak gojes ahahaha


Yang bestnya, My hubby pun notice pigmentation kat my face dah beransur pudar. My pigmentation sgt scary sebab dah timbul2 semua aka dah jd macam kutil2. Me not like wokeh.


hak nie besar kan.. 
ai punyer lite2 jer tp nampaklah since my face nie putih gitu ;P


Tapi nie bkn my face, nanti i put my face eh before and after ;)


Owh, mak yong berani pakai sebab no mercury, hidroquinon, chemical etc.. Tabita made from bahan-bahan alami aka semulajadi so Insyaallah xder negative side effect.


1 weeks pertama memang seksa uolss, gatal, mengelupas, pedih jgn citer but walau mengelupas dok bawah matahari ok uolss xder pedih2 macam udang kena bakar etc.. so confirm bhn alami aka semulajadi :)


After tu ok dah, kulit pun lembut. Liang muka reduce & yg best part tak yah use bedak or foundation bila nak keluar rumah (natural beauty la plak kan) ekekekeke


Oklah.. buat review banyak2 pun bukan ai amek order wokeh :)


Ai cuma share cinta hati ai skrg ekekeke




Luv,




Note: We an authorized dealer of Premium Beautiful. We provide professional service and consultation to make sure you all get the best. Free demo and consultation provided.

2 comments:

  1. Salam, nak Tanya masa pregnant ke u pakai product ni? Coz I baru 7 weeks n dah pakai dkat 3weeks. N ade baca kat certain2 forum yg ade mercury. Any advice?

    ReplyDelete
  2. Hi myra

    Waalabikumsalam, tq coz singgah my blog yg xseberapa nie..

    Anyway, memang i pakai this tabita masa pregnant but dah third trimester gitu...

    So far, alhamdulillah xder lah kalah dgn matahari walau keluar without foundation etc.. Kata org if ada mercury or hidroquinon muka akn merah2 or rasa terbakar...

    Nak advice pun i bkn expert dlm skincare nie.. If advice pasal premium beautiful xper, coz that my expert ekekeke..

    Just, if u rasa was2 better stop dulu until deliver nanti.. Lgpun effect berbeza setiap seorg..

    Hopefully, jawapan saya membantu myra ;)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...