06 December 2011

Ser Bersalin Vs Set Mengandung ;)



Hi uolss,


Lama betul ai xupdate blog eh... tapi sekali tgk ahad lepas baru update... windu nak update blog...


So, today nak update mengenai set berpantang or confinement set dan juga set mengandung ahahaha


wah wah wah jgn xtahu mengandung pun ada set uolss


Wokeh we start from set mengandung wokeh


So far this is my set mengandung, memang everyday kena pakai since 1 month pregnant lagi.


Pantyliners + Cocoa Butter for Stretch Mark

dan this is my Confinement set


Leesa Formula Set A + Leesa Tungku Herba

First time try leesa, hopefully oklah. yg pasti bau rempah kurang ehehehe


Masa Ain - Tropical Herbs.  Memang best cuma xleh consume terus since ain Jaundice sket jer after 2 weeks baru leh consume. Memang traditional dgn herba semua cuma saya rasa leceh bila nak berpantang alone. 

Masa nie ok lagi sebab berpantang dgn Mak. So leh manja2. Tapi rugi since xpakai semua. Bengkung dia pun ai xpakai since sakit peha wooo. Tapi yg best minyak baby dia, siap ada akar kayu dlm dia u ehehehehe... so traditional. 


Masa Rayyan - Nora Roguy. Memang best. yang xtahan bau rempah yg amat kuat, lagi kuat dr Tropical herbs. Udah rasa badanku umpama Nasi Briyani ahahahaha. So, memang xbest sebab satu rumah bau rempah bila lepas berurut ekekeke. Dah lah pantang rumah sendiri kan ekekeke. Rasa rugi sebab beli set, banyak yg xpakai. Pastu lepas 2 months baru saya leh mkn Phytonatal since Rayyan Jaundice. Tapi phytonatal memang best ;)

Nurich Lactolite + Pil Maharani

Ok, nie first time Nora confinement with this Nurich Lactolite & Pil Maharani...

Tapi Nora confident dgn kebaikan2 Lactolite utk sistem pembuangan yang lancar & membuang toksin, yup memang diakui Nora ada masalah membuang lepas beranak.

Memang experience previous 2 pregnancy macam tu, so this time no more takut2 nak msk toilet ekekekeke Insyaallah

And this Maharani, Insyaallah akn menjaga rahim, mengembalikan kecerdasan badan, mengembalikan kesuburan wanita & banyak lah kebaikan nya yang uolss leh click kat label sebelah kanan sidebar blog Nora nie ;)


Complete set of Premium Beautiful Korset with kawan-kawan baiknya 

Hopefully, Impian ku mahu berpantang as Jelitawan tercapai, Insyaallah aminnn

Bukan apa uolss, previous confinement memang rasa serabai shj badan nie.

Firstly biasalah baby blues eh, dgn xcukup tidur, breast bengkak or nipple pecah. Rasa macam miserable. And this time memang kena prepare nak bg badan sedap & selesa sepanjang Confinement.

Masa Ain alhamdulillah, maklum anak pertama kan. Duduk dgn mak so semua ada org jaga. Masa Rayyan, memang mematangkan diri. Dgn Rayyan kena Jaundice, keluar msk hospital cek darah etc. Pastu berpantang sendiri lagi (ok, this is my choice since ain sekolah & hubby kerja, and somemore ayah Nora plak berulang g Selayang for Dr appointment) so memang xnak susahkan my mom utk pikir sapa yg kena jaga or masak utk Nora once dier temankan Ayah for TCA ;).

Yup, nie hanya rancangan & Nora percaya akn aturan Allah. Apapun, Aturan-Nya adalah yang terbaik utk hambanyer, Insyaallah.

Apapun, kita still kena ada plan A, B, C & also back-up ;)

Yer, saya memang Mrs Organize & Mrs Perfecto wokeh, my hubby pun tahu. My checklist pun lom abis cross lagi nih ekekeke

Owh citer pasal checklist, nanti saya share yer kawan2 & my hospital bag dah settle for 4 of us.. dah ready dlm kereta

Yang pasti checklist brg2 dapur etc bhn2 utk masak (biasanyer adalah sket saya beli before deliver utk senangkan hubby, after that he will do all groceries ;)) spt ikan, lobak putih, lada hitam, halia etc utk berpantang lom cross dlm checklist huhuhuhu

Last but not least

Full set of my confinement set.. 


Maybe nak tambah NR Phytonatal (sebab masa rayyan dulu memang best) but tu xper later2 pun ok, kita bg habis nie dulu..online kan so apa susah semua d hujung jari ;)


For kawan-kawan yang sekapal atau nak cuba Nurich Lactolite or Maharani


Bole call Nora @ 013-981 6675 or 


Ok, will continue later...




Luv,



Note: We an authorized dealer of Premium Beautiful. We provide professional service and consultation to make sure you all get the best. Free demo and consultation provided.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...