31 December 2011

School Registration...


Maybe nie last entry before meletops or maybe akan ada lagi update.. dah dekat2 beno nie wehhh

Sajer nak mengupdate, selagi ada update selagi tulah mak yong steady lg ekekeke


Ujung2 tahun nie sure semua parents sibuk dgn urusan persekolahan anak-anak.. we all pun xterlepas tapi this time sorang dah Standard 1 & sorang dag kinder. Coming soon dlm perut nie nursery plak ;)


Lengkap sudah semua stage ehehehe

29th December 2011 


Selamat sudah registerkan my doter Along Afrina Damia utk msk sessi persekolah 2012. Sudah Standard 1 anakku :)

Uniform udah well prepared by my lovely mother (TQ nenek, sayang nenek muah muah muah). weekend nie leh kapur kasut.. teringat zaman2 muda2 dulu dok kapur kasut & buat tudung sendiri :P

Alhamdulillah, xyah bawa budak, bawa duit jer sebab kena beli buku sekolah etc. But along insist nak ikut maka sharp kul 8 dah terpacak kat skul. Since papa lak ada kerja kat Kuantan kul 11 pg. Tu pasal kena cepat2 register. Nak harap mak yong ada anakku xdpt buku teks ahahaha


Nie pun jd tukang tgk, tukang teman & dgr announcement dr teacher. Semua papa yg settlekan :)


Siap register, beli buku sekolah, seluar sukan + baju, lencana habis lah dlm RM56.50 + fail maklumat student RM3.50. Pastu berebut lak amek buku teks. Dengar citer, limited. Sapa cepat dia dpt. Yg lmbt maybe kena tggu stok since semua student dpt bantuan buku teks.


Tapi tgk buku teks budak skrg xder la setebal zaman ai taw, nipis2 jer dah macam buku kerja. Buku zaman ai dulu mau tercabut bahu bawa tiap hari. Dahlah nak tinggal dlm kelas cikgu xbg. Usunglah buku setebal buku telefon tu tetiap hari. Rasanyer baling anjing pun mau pengsan ahahahaha

Terperanjat juga sebab xabih pun RM100, membayar segala benda tu. Yuran dah xder accept sumbangan PIBG RM10.

Ingat lagi masa register Kinder sebab kena g private since weoll xlayak utk register Kemas or Pre-school :(

Habis dekat RM500 tu pun tadika biasa2 shj since Kinder nie Islamic modern education. Bukan Smart Reader dan sewaktu dgnnya.

If Smart Readers, paham-paham jer lah confirm lebih lg. Mau makan riban. Kat area paka nie Smart Readers lah yang paling high-end Kinder. Xmacam kat KL or tempat lain bersepah2 krista la, Qdees lah, Nuri lah kan.. Islamic Montessori pun leh pilih2. So ada banyak pilihan dan persaingan kan.

Saya pilih tadika nie since dah kenal mesra semua Teacher dier (yezza itu salah satu good reason so senang saya nak tahu development anak-anak), so sudah selesa di situ :)



Dan 31hb December 2011


Registration Rayyan plak. So, dah tahu yuran semua, Uniform pun dah siap (atok buatkan, toceh atok) but tadi dgr citer ada patern baru plak... adehhh! 


Sib baik Teacher aka Principal dier ckp bole pakai juga uniform lama (tu yg best bila kita customer lama kan ahahaha) but still la kena beli satu yg baru utk sessi amek gambar or other acara rasmi lain.. sabor jer la.


Walauapapun harapan kami as parents;

Semoga anak-anak mama & papa menjadi anak-anak kebanggaan keluarga dan bole berbakti dan berguna utk family, agama, bangsa dan negara. Amin.

Terasa diri udah tua bila anak-anak start bersekolah..

Wahai anak-anak yang mama amat sayangi, bole tak stop membesar kejap??? mama rindu keletah baby kamu semua huhuhuhu

Rayyan Darwisy, 10 bln

Ain Afrina Damia, 2 years

will miss this moment :((



Luv,


Note: We an authorized dealer of Premium Beautiful. We provide professional service and consultation to make sure you all get the best. Free demo and consultation provided.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...