28 December 2011

I'm a big boy now!





Alhamdulillah... akhirnya setelah di tambah, di tolak, di campur dan di bahagi2, we (Me & Hubby) decide utk start potty training Rayyan walau mak yong tgh menyarat


Kalau ikut hati mak yong, xnak lah susah payah potty training since tau sure ada accident terburai sana sini. sure, mak yong juga jd tukang angkat mop etc if papa not around kan ;P


But bila memikirkan yang next year Rayyan will be at Kinder & sure dia malu if kena pakai pampers but kawan2 dia semua dah diapers less


So put aside my malas etc semua and we decide to potty training him.


But, alhamdulillah. Allah know best, memang senang nak potty training my boy nie. Accident pun bole kira berapa kali. Bole agak when dia nak shi shi or phoo phoo. Agaknya memang he ready to be potty taining, cuma mama dia jer kemalasan tinggi :P


Walau lmbt since dah umur 3 thn baru we decide, xmacam ain umur 3 thn dah officially diapers less.


But, masuk today dah 3 weeks la Rayyan jd big boy without diapers. Tapi mlm2 masa tido memang pakaikan takut ada accident but alhamdulillah memang kering la until pagi. Siap kalau tgh2 malam dia rasa nak ter shi shi sure dia gelisah, terbgn tido and ckp "mama, bird Rayyan sakitlah" thats the way he says nak shi shi ehehehe




Masa nap tghhari memang xpakaikan pampers, since tau before and after nak nap kena shi shi.


But first 1 weeks memang hectic sebab dia x phoo phoo uolss selama 1 week. Gamaknya dia xtahu nak phoo phoo cemana without pampers. Sampailah ada accident kat rumah my frend yg lama giler xjumpa. Alih2 my boy buat "project" kat living home dia.. adohaiiii


To my frend (u know who u are dear ;)), so sorry sgt2 yer yang.. kerasan lah rumah ko dgn anak2 aku.. sib baik xder anak dara kalau tak confirm cancel Rayyan jd menantu ahahahaha


And now, Alhamdulillah. Rayyan dah bole ckp nak phoo phoo & shi shi




Officially, he become a big boy from now on.. and mama dia plak windu plak tgk anak-anak dah besar semua. 


Rasa macam nak cakap" bole tak stop membesar anak-anak ku.. mama miss ur baby moments sob sob sob"


Alhamdulillah, ada baby dlm perut nie yg akn di kelek2, di gomol2 dan menjadi kesayangan his sista & brother Insyaallah, until la 3 years nanti huhuhuhu.. tapi kalau dah cukup korum miss baby moment lagi xkan nak beranak plak kan uolss...


So, hargailah anak2 kita skrg yer uolss, nikmati saat2 dia baby, saat kita terkejar dok pumping nak kumpul EBM, saat mereka toddler, remaja dan dewasa sebab kita akn rindu saat2 itu semua (tetiba hati sgt sayu menulis nie :((




Luv,



Note: We an authorized dealer of Premium Beautiful. We provide professional service and consultation to make sure you all get the best. Free demo and consultation provided.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...