25 November 2011

Trend sekarang



Hi uolss..


Sihat anda semua??


Apa nora nak citer pasal trend sekarang.. bukan pasal fesyen, bukan pasal hiburan tetapi nak cerita pasal kesihatan..


Perasan tak sejak kebelakangan nie, dlm surat khabar, dalam media electronik sekalipun semua hangat bercerita mengenai Trend Kesihatan Rakyat Malaysia skrg..





Malaysia menduduki tangga tertinggi mempunyai rakyat yang ramai mengalami obesiti?


Anda macamana? adakah termasuk dlm kategori ini?


Macammana masalah ini berlaku uolss ???


Banyak factor sebenarnya. Salah satu adalah lambakan fast food di malaysia nie. Just name it apa yg xder kat Malaysia. Siap 24 jam taw nie antara cth yer





Dari pagi hingga di subuh pun kita masih bole menikmati fast food nie.. So macamana nak diet yg sihat kan ;)

Yg kedua kekangan masa, maklumlah semua org bekerja & semua org bergerak pantas di zaman ini.

Xder masa utk beriadah, bersenam hatta memasak makanan yang sihat. Itu juga adalah penyumbang kepada masalah obesiti.

Hidup kita adalah kerja kerja kerja dan kerja


Dan teknology juga menyumbang kepada masalah obesiti nie, nak tahu macamana?

Ok if zaman kita dulu, masa kanak-kanak. Waktu petang dihabiskan dengan bermain dengan kawan-kawan kan. Lompat galah lah, galah panjang lah, ayam cari musang lah, main kejar-kejar lah. huhuhu i miss that moment :((


Galah Panjang

If duduk kat area kg dah bole main berenang di sungai lah, bermain di tali air lah. So, secara tak langsung kita fit enough kan, kita keluarkan peluh.


bestnyerrr.. sejuk jer ayor

Lihat kanak-kanak sekarang. Balik sekolah menghadap PSP lah, menghadap video games lah, menghadap angry birds kat Ipad lah. So banyak sgt penggunaan teknology yg melimitkan pergerakan kita kan. 




Makan plak fast food ujung2 anak kita jd camnie..



Kita plak jadi macam nie



If housewife pun, membasuh dah ada helper anak dara jepun aka mesin basuh, so how nak berpeluh menyental baju ehehehe




Selain dari itu plak, budaya masyarakat kita yg setiap occasion mesti ada jamuan makan, Spread plak paling kurang kambing golek, rendang, beriyani & semua yg menggemukkan & berkolestrol. Betul tak?





So kawan-kawan, bila kita dah obes banyak penyakit yang datang kan. Dengan kencing manis lah, sakit jantung lah, darah tinggi lah dan macam-macam lagi lah.


Sakit Jantung

Kolestrol menyempitkan saluran darah


akibat kencing manis


Sebab tu Rasullullah SAW bersabda "makan bila lapar & berhenti sebelum kenyang" :)


Tapi bole ker nak malawan nafsu makan? ehehehe

so kawan-kawan, apa tindakan kita ?

Mula berdiet? Mula bersenam? Mula menyental baju2 sendiri & memasak menggunakan kayu api? ehehe

So apa solution terkini utk kekal cergas dan slim di zaman moden ni? 

Kalau tanya Nora, Mestilah Nora Cadangankan dengan memakai corset Premium Beautiful. xkira lelaki atau wanita. Semua akan mendapat manfaat dr Premium Beautiful.




Mmg sangat-sangat berbaloi dengan pelaburan sekali seumur hidup. Dengan pengiktirafan superbrand, mendapat pengiktirafan dari pelbagai negara dan ada lifetime warranty, inilah pelaburan yang paling murah dan selamat seumur hidup.



Pengguna yg berpuas hati.

Walau macam mana bentuk badan kita sekalipun, yang penting kita masih ada shape dan lekuk-lekuk yang sepatutnya wanita miliki



Setiap dari kita berhak untuk tampil sihat, anggun & berkeyakinan di mata orang tersayang??

Jadi apa pilihan anda?

Nak cuba? Nak tengok? Nak rasa?

FREE demo & consultation provided.

Call Nora 013-981 6675 atau 

luv,



Note: We an authorized dealer of Premium Beautiful. We provide professional service and consultation to make sure you all get the best. Free demo and consultation provided.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...