28 November 2011

Perut Buncit Tanda Penyakit ???Hi uolss..

Salam Sejahtera uolsss...

Ok, today nak story pasal Perut buncit. Rasanyer months ago ada Nora tulis pasal buncit kan kan. But this time, Nora dapat this article dr Utusan Malaysia Online.

So from Utusan this is the article uolss ;


SOALAN: 

Ketika bersembang dengan rakan-rakan, ramai yang mengutarakan masalah yang sama iaitu perut semakin buncit selepas berkahwin. Saya ingin bertanya, adakah perut buncit merupakan masalah kesihatan? Bagaimana cara untuk mengatasi masalah ini.

-Zubir, Kelantan.

Saudara Zubir,

Terima kasih atas soalan yang saya kira sangat penting untuk diketahui ramai, sama ada kaum lelaki mahupun kaum wanita. Mungkin disebabkan cara kehidupan kita yang tidak aktif ditambah dengan pemakanan yang tidak sihat, maka berlakulah masalah perut buncit ini.

Ramai orang kerap bergurau dengan mengatakan perut buncit ini tanda bahagia atau tanda kemewahan tetapi yang pastinya perut buncit telah terbukti secara saintifik berkait rapat dengan banyak masalah kesihatan termasuklah masalah jantung. 
Lemak yang terkumpul di perut boleh diumpamakan lemak (viseral) di dalam organ-organ dalam badan termasuklah hati, jantung dan sebagainya.

Semakin buncit perut menandakan seseorang itu semakin tidak sihat. Ukuran lilit yang ideal bagi kaum lelaki ialah 90 sentimeter dan bagi wanita ialah 80 sentimeter.

Ukuran ini perlu dilakukan oleh pengamal perubatan atau mereka yang mengetahui teknik ukuran tersebut. Pergilah berjumpa dengan doktor atau jururawat bagi mendapatkan ukuran lilit perut saudara.

Perut buncit merupakan kriteria utama sebelum seseorang itu dilabelkan mendapat sindrom metabolik yang berkait rapat dengan penyakit-penyakit seperti diabetes mellitus, hipertensi, masalah jantung dan sebagainya. Tidak ada cara selain menjaga pemakanan yang baik dan melakukan senaman secara konsisten bagi mengatasi masalah perut buncit.

Mungkin cara sedutan lemak atau 'liposuction' boleh dilakukan tetapi kesannya adalah tidak berkekalan jika tidak mengamalkan cara hidup yang sihat. Semoga kita sama-sama berazam agar perut kita tidak buncit dan seterusnya mendapat kesihatan yang berkekalan, Insya-Allah.

Ok, uolss tu from Utusan Malaysia Article..

Kalau tanya Nora, we have a new solution yang bukan sahaja effektif tetapi juga selamat uolss.

Nak tahu apa??

Offcourse dgn Pemakaian Premium Beautiful Waist Nipper / Bengkung bagi kaun lelaki & juga Premium Beautiful korset utk wanita.


Khas utk kaum adam yang mementingkan ketrampilan & kesihatan


For Kaum Hawa yang mahu kekal langsing &Anggun secara sihat

So apa tunggu lagi uolss.. nak tggu dapat penyakit macam-macam baru nak bertindak??

Sayang duit?? but remember this healthy corset is a one time investment yang worth it every cents and apa yang uolss dpt??

1.  Life time warranty for the rest of ur life so hassle free di situ wokeh
2.  Produk Superbrand uolss
3.  Produk yang di iktiraf oleh Pakai Chiroparactic US, iaitu Persatuan Perubatan alternative bagi Rawatan Tulang belakang, di samping menghilangkan buncit uolss dapat juga pakej penjagaan tulang belakang..

and more more more beneifits.. nak tahu joms

Call / SMS Nora @013 9816675 or 

Free Trial & Profesional Consultation Provided uolss

owh some more, if uolss tercari-cari peluang bizz yang xperlukan masa yang banyak, online sajork..

interesting ???

so aper lagi?? book ur appointment now wokeh ;)


Luv,Note: We an authorized dealer of Premium Beautiful. We provide professional service and consultation to make sure you all get the best. Free demo and consultation provided.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...