12 October 2011

Alasan business



Hai uolss..


Cemana hari nie? semoga hari ini menjadi hari yang ceria untuk kita semua :)


Fuhhhh dalam diam xdiam dah lama juga Nora berbizz Premium Beautiful & dah jumpa bermacam-macam orang & ragam.  Variety betul hidupku :)


So, kat sini Nora post beberapa favourite soalan yang biasa ditanya semasa Nora ber bizz..


Nora yakin, ramai kan yang berminat utk berbizz samada surirumah ataupun pekerja yang nak buat part time.



Yang penting dalam bizz nie kita xberseorangan okeh, kita akan bersama-sama leader and bizz partners hingga berjaya.  Alhamdulillah, bersyukur kerana dipertemukan dengan bizz partners yg saling membantu & menyokong.

So, ini adalah anta soalan femes berbusiness...



1. Berapa modal nak buat business Premium Beautiful ni?

Modal is RM50 registration as a member, the rest is flexible, depends on kemampuan masing-masing tapi yang pastinya we all akan buat presentation on paper dulu utk u olls choose plan yang mana u all nak pilih dan nak buat.


2. Susah tak nak jual??

Apa2 brg pun akan jadi susah nak jual kalau kita takde ILMU. For me, ILMU comes first and Premium Beautiful  sangat-sangat xsusah nak jual utk group we all sbb market kita 80% online and 20% shj secara manual.  As long as kita boleh online, ada FB, ada blog.  Memang sgt2 digalakkan. Tak susah, pakai & promote. 



Wear it, feel it, love it, share it


senang kan?

bestnyer lemonade ehehehe.. ini cara conventional to selling product 

3.  Kene jual barang ke business ni??


Amboi-amboi, business apa yg x payah jual barang yang oiii ;-). Confirm la kene jual brg dan bantu/latih/bimbing business partner utk buat benda yg sama juga. We are selling no.1 leading or best selling corset in Malaysia, luxury corset. So, x perlu ragu dan runsing, memang kene jual brg dan senang jual.


Jual nasi lemak pun kena ada modal ye tak?


4. Ada modal ke business ni ???

Nie memang mencabar minda yang oii.  Apa2 business dr sekecil2 business sampai sebesar2 business confirm kene ada modal.


click-click and dpt duhet eh ehehehe

5. Kene cari2 orang ke business ni? boleh ke nak duduk diam je?

Hamboii hamboiii best nya kalau boleh duduk diam-diam dapat duit kan, ade tu, suka betul kalau click-click dpt duit, fuhhhh heaven !!!!

Kalau nak tahu business Premium Beautiful totally a pure business based on effort kita. Takde istilah boleh duduk diam2 dpt duit, takde istilah pyramid system  etc.  Kita bukan cari org. Tapi once kita dah berbusiness, confirm kita nak business kita berkembang maju.  Kita just share product and peluang business dgn sesiapa shj kat luar sana menggunakan konsep franchise system.


Let say, if kita ada sebuah company, for sure kita akn buat marketing utk company kita & kita juga akan menawarkan peluang kepada potential person utk menjadi subsidiaries company kita betul tak?


6.  Saya tak pandai buat business, boleh ke buat?

Business bukan suatu benda yg lahir secara semulajadi dalam diri kita, business adalah sesuatu yg kita boleh pelajari. Takde alasan x reti, xpandai, xtahu, yang penting ada kemahuan dan nak belajar sahaja. You will be guide along the way dear!


So, how..



Ready to be my new bizz partners


Do contact Nora 013-981 6675 or





Luv,



Note: We an authorized dealer of Premium Beautiful. We provide professional service and consultation to make sure you all get the best. Free demo and consultation provided.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...