20 September 2011

My BFF join the group :)))

Hi uolss...


lamanyer la xupdate blog. 5 days uolsssss. Soo not meee eheeheh. Aperla yg Nora busykan tu eh...


wokeh memula sebab cuti berturut 3 days nie la kan, starting Sabtu dah seharian di JB.  


Masjid Sultan Abu Bakar Johor Bahru


Macam biasa, meet my future bizz partner :).. Alhamdulillah, positive and many appointments to come in Jay Bee :)


and then after appointment, saya demam uolss ehehehe. Confirm berjangkit dr my kiddos nie.  Alhamdulillah hubby xdemam sama.  Alhamdulillah, getting better. Cuma suara saya dah ala2 rock kapak gitu. 


Ok, today nak share berita gumbira uolss


My bff aka kawan dr zaman sekolah rendah, menengah, sekampung, sebantal tapi xsekatil and sebilik di asrama dulu telah sah join "The 2011 Mak Yong Club" ehehehe


Tapi sori eh kawan-kawan. Si empunyer diri belum memberi keizinan utk saya letak gambar dirinyer. Nanti saya pujuk eh ehehehe


Cerita bermula bila saya introduce PB masa berkunjung ke rumah Maziah nie.. masa tu saya baru 1-2 bulan preggie gitu. Saje share kebaikan PB sebab my frend nie memang masa muda2 dulu kecil molek orgnyer.


Sekali dah kawen & beranak dua, dia pun xpercaya beratnya bertambah-tambah dengan jayanyer :)


So, dipendekkan cerita memang Maziah nie berminat sebab ;


1. Xperlu exercise teruk2. Sebab her husband dah beli set2 gym ala-ala bole buka mini gymnasium gitu kat rumah. And end up jadi gajah putih :)
2. Xperlu diet sgt2, sebab her husband xnak makan if wife nyer xmakan & husbandnya ada gastrik uolss ehehehe
3. Nak betulkan period nyer yg lari dr schedule :)
4. Yang penting nak kembali bole memakai kebaya masa muda-muda dulu. Mind u Maziah nie masa anak dara semua baju kebaya taw.  Sgt susah nak tgk dier berbaju kurung ehehehe


So alhamdulillah, after berPB beberapa hari. Maziah nie amat berpuas hati sebab korset PB nie xbergulung2 macam korset yg pernah dier pakai sebelum nie.  User frendly walau nak g toilet. Xpanas and senang nak bawa solat :)


bukan gambar Maziah.. jasa baik cik google


and after few month, Maziah pregnant !!!!


She tak expect pun bole pregnant. Sebab, as maziah cerita thru phone dgn saya.  Memang lepas bersalinkan yg second dier ada amek pil perancang.  After 2 years di sebabkan pil perancang leceh.  She decide utk merancang sendiri.  Tapi sebab period dah tak regular, maziah malas dah nak rancang2. Tapi still xpregnant2. Sampai satu tahap dier redha ada ke xder. If ada alhamdulillah. If xder cukuplah ada sepasang cahayamata :).


So last beberapa bulan she decide nak amek injection. Tapi sebab lom period2 lg, so Dr suh tggu period. But, she decide utk suh Dr cek (sebab gerak hati rasa something) & alhamdulillah Good News. New baby on board May 2012 Insyaallah :)


So kawan-kawan.. Maziah nie niat dier berPB hanya nak kurus. Sebab sama juga macam dilemma wanita kat luar sana.




Dari hari ke hari baju dlm almari xleh dipakai, xkan nak bert-shirt longgar and berjeans kan, setiap kali nak keluar rumah. sebab nak sorok spare tyrpe. Pastu kalau nak beli baju, sokmo upgrade ke section bigger size. Sapa xsedih kan.


Sure, dalam hati nak tampil cantik dan kemas bukan sahaja di mata suami tetapi untuk kepuasan diri sendiri :)


kembali langsing tapi xder la menyeksi xkena tempat uolss ;)


Alhamdulillah, dari niat ber PB utk kembali langsing, kurus dan berkeyakinan terus dpt rezeki baby baru..


cute kan.. anugerah yg tak ternilai :)


Xper lepas beranak kita pakai PB eh Maziah. So sama-samalah kita berpantang sebagai Jelitawan. Insyaallah, muat punyer segala kebaya dlm almari ko tu. So, xyah nak bg kat Mazlin ekekekeke...


Soo, Maziah target kita : Berpantang with PB




Siapa lagi nak rasa keajaiban sentuhan Premium Beautiful


Call Nora 013-9816675 atau



Luv,




Note: We an authorized dealer of Premium Beautiful. We provide professional service and consultation to make sure you all get the best. Free demo and consultation provided.

2 comments:

  1. tahniah kat maziah..bestnyee!! ni xsabar nak ber PB ni, blh hilangkan stress tak? i like the many more appointments in jay bee to come tu!!!

    ReplyDelete
  2. ha kan... Maziah tu tak percaya sebab dier xexpect pun bole pregnant... dia bajet sepasang cukup lah.. tapi still xtolak if ada rezeki yg lain..

    Suka taw bila kawan2 bgtau... "Nora, aku dah msk club ko eheheehehe"

    hamboiii stress eh... insyaallah bole sebab kita stress disebabkan pengaliran darah yg xlancar.. Insyaallah FIR dlm PB bole melancarkan peredaran darah...

    Yup memang ada... maybe next2 month pun kena turun ehehehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...