28 August 2011

kenapa Puan Tanah BerPB ?



Hi uolss..

Demam raya pun kewajipan mengupdate haruss adoo ehehe..

So, kita lari sket dr cerita raya eh..

Ramai yg tanya, kenapa Nora ber Premium Beautiful?

Seperti yg pernah Nora cerita dulu, tp Nora syg readers Nora nie.  Sure, dah lemau2 nak selak2 entry2 lepas kan. So, Nora akn cerita balik kenapa Nora terbuka hati nak ber Premium Beautiful.




The first reason is, saya rasa diriku ini sudah gemuk. Macam xberapa menarik di depan suami sendiri walau husband xkomplen pun, tp baik sedar diri kan ekekeke.  Lemak berada di serata tempat besalah pengalaman biasa mak beranak dua.  Walau hantu girdle, masih xmemuaskan hati.  Xberapa selesa lah, berlipat la, panas lah, sakit kat perut la dan macam2 lagi lah..



Second reason is, Dr diagnosis saya "Back muscle injury" and maybe akn di MRI sebab physio pun xjalan utk redakan kesakitan saya.  Nak kena go thru MRI sebab suspected slip disk.  Tu memang the horror news yg saya dpt selepas saya di diagnosis ada goiter which is baru 6 months lepas operate utk buang that goiter.  xkan nak operate lg kan if confirm slip disk.  BIG NOOOO.



Third reson is, i trying to conceived my third.  Trying for 7 months pun still xda rezeki jugak. Gamaknyer dah gemuk kot huhuhu. Mind u, we all xder apa2 problem kesihatan but maybe Allah belum nak bg rezeki tapi xkan xnak usaha something kan?

So, survey2 dlm internet.  Mind u, saya nie pembeli online yg tegar ahahahaha..




And bump to blog Hanis Haizi.  masa tu Hanis still guna blogspot. Follow her blog lama sgt la sebab 6 months saya buat timbang kati samaada nak ber PB or not? Selama 6 bulan udah 3-4 kali g physio kat specialist.  Medical Leave jgn cakaplah dah banyak sgt, belum lg duit yg terbuang buat bayar fees hospital walau bole claim blk medical dgn company. Lastly xtahan dah sakit, terus call her Bizz partner yg akhirnya menjadi my leader Ain :)

So, itu lah sejarah saya ber Premium Beautiful.  But, saya tahu this product performance since 2003 lagi masa tu saya baru start keje kat Kajang.

Tapi biasalah, kita nie kalau rasa sihat memang xkan pandang all those this.  Bila dah jd macam saya baru hegeh2 nak beli itu ini.  So kawan-kawan, nasihat saya better take a very good care of yourself first :)

So today saya nak cerita why kita nie bole dpt slip disc & how PB can help those yg ada slip disk as alternative way selain kena buat physio kan :)

Apa itu slip disc??



Secara ringkas ~ tulang belakang yang “teralih” atau “mengelongsor dari kedudukan asal. Ini disebabkan oleh gel antara tulang yang berfungsi menyerap tekanan telah bocor seterusnya mengakibatkan alihan. Apabila ini terjadi, tulang akan menekan saraf2 yg mengawal anggota badan seperti kaki, tangan dan leher. Kesakitan melampau menyebabkan anggota badan menjadi kebas pergerakan akan terbatas.

Bagaimana terjadi??

Utk senang faham, ianya disebabkan oleh postur badan yg kurang betul. 



nie yg sepatutnya tapi bole ker kita 8 jam camnie jer?

contohnya : bagi yg kerja office normally duduk more than 8 hour, drive lama, selalu pakai kasut tumit tinggi berinci2 dan lain2. 

Punca terjadinye slipped disc nie memang banyak. Ianya bergantung pada kita on how we take care of our body & postur. Bagi mengelakkan slip disc , postur badan kena sentiasa betul (senang jer...pakai Premium Beautiful...seriuss babe,ni bukan stakat utk promosi barang nak kasi laku je yea ;p).  

Cara merawat??


kena cara nie sedap uu... rasa macam kena gigit semut jer :)

1) Physiotherapy – menjalani sesi dengan pakar yang menunjukkan kaedah senaman yang betul untuk menguatkan otot.  Macam saya buat la, tapi masa tu jer bersenam nyer, kat rumah idokler.


2) Stereoid – Untuk kesakitan biasa, suntikan stereoid dapat menguatkan otot belakang dan mengurangkan kesakitan


3) Pembedahan – bahagian tulang dan disc yang terkeluar akan dikikis. Untuk kes yang lebih serius, kepingan besi akan dimasukkan untuk menyokong tulang belakang

Saya cadangkan, untuk sesiap yang ada problem tulang belakang / sakit belakang / pesakit slip disc utk  

pakai Premium Beautiful as your alternative way selain dr buat physio.


Bagaimana Premium Beautiful membantu??

Premium Beautiful ada 7 memory wires that follow your body shape..


The absolute one and only corset in the world that certified by:


http://www.chiropratique.com/en/index.php


http://www.chiropracticcanada.ca/en-us/home.aspx

Dengan pemakaian Premium Beautiful secara consistent minimum 8 jam sehari, terbukti boleh membantu membetulkan postur badan kita.

Jaga & sayangilah tulang belakang kita



Berminat utk memiliki Premium Beautiful..

Do contact me : 013 981 6675
Email me : norahamsan@yahoo.com



Luv,



Note: We an authorized dealer of Premium Beautiful. We provide professional service and consultation to make sure you all get the best. Free demo and consultation provided.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...