01 August 2011

Be in the Right Group !


Salam uolss...

How ur first day fasting ??? ada yang tersasul g breakfast tak? ehehhehehe

atau ada yg terbabas masuk pantry tak ?? ngeee

For me plak.  Alhamdulillah, hopefully bertahan la sampai ke hari terakhir Ramadhan...

Maklum kan being a mak yong sure banyak dugaan... Ok, today xnak citer pasal pregnancy tp nak citer pasal Group Bizz...

Alhamdulillah, until today Nora rasa sgt bertuah di pertemukan jodoh dgn Group CDM Hanis Haizi & DSM Noraini Ismail.. sebab mereka2 nie sgt komited & caring dgn biz partner mereka..

So cuba baca the following article taken from CDM Hanis Haizi website :)

**************************************


Part 1

This business is all about TEAMWORK..! Why is it so important..? I'll tell you why..

Sebenarnya sebelum berada under CDM Hanis, saya join biz nie dengan group yang lain.. ye.. well, mesti korang tertanya-tanya nape join group lain sedangkan sepupu sendiri join biz nie? Hmm.. sebabnya satu jer.. saya duduk di Johor, fikir masa tu tak mampu nak buat sorang-sorang.. jadi saya join dengan group di Johor..

Beberapa bulan join biz, saya masih Sales Manager (SM) tak bergerak-gerak tanpa ada rakan kongsi & saya memang follow blog Hanis.. saya tengok makin banyak pencapaian dia, income makin bertambah, hasil shopping dia makin masyukkkk.. ehehehe..

Saya mula berfikir, "aku join biz yang sama dengan Hanis.. aku ada peluang yang sama macam Hanis.. tapi kenapa aku masih kat sini? Tak da perubahan income..??".. Saya nak jadi macam Hanis, tapi saya tak tau macam mana nak mula..!!! Stressful ok..! Sudahnya saya jumpa Hanis.. tanya dia.. minta pandangan dia.. bila dia tunjuk apa yang dia buat, saya baru tersedar.. "Kalau macam ni lah caranya, macam mana nak berjaya..! I don't have enough guide..!!!".

Kekesalan..?? Oh tak yah cakap lah.. tapi nasi dah jadi bubur.. Tapi masa tu tak da masa nak pikirkan hal menyesal..! Hanya buang masa..! Saya sendiri yang kena tentukan hala tuju hidup saya..! Hanis tak pernah paksa saya untuk masuk kumpulan dia.. dia minta saya fikir sendiri.. 

Akhirnya saya nekad..!!! Saya tinggalkan kumpulan lama & masuk kumpulan baru di bawah Hanis setelah beberapa bulan masih Sales Manager..! Saya tau saya akan sorang-sorang disini tanpa pemimpin disisi.. cewaahh.. memang betul.. saya survive sorang-sorang di Johor TAPI jarak jauh tak menjadikan itu masalah buat saya.

Saya selalu rujuk, pergi ke kelas bila ada peluang, strat
egi group CDM Hanis memang jauh berbeza dari kumpulan yang lama.. sebab tu group kami (CDM Hanis), group yang mantap kembangkan biz secara online..! Ada rahsianya & sapa nak tau, mesti lah kena join saya..! :D
Saya gembira dengan keputusan saya sebab, banyak kejayaan saya dapat ESPECIALLY, income & ganjaran..! Dari income RM4000 ke Rm7000.. dari RM7000 ke RM12,000.. dari RM12,000 ke RM20,000..!!!! 



CDM Kak Ana income RM1.5 juta sebulan kenal saya..! "Haa... ni geng Kota Tinggi..".. Terharu saya..!

Pesan CDM Abang Lan kepada pemimpin setiap kumpulan, 
"lupakan dulu target kita, tapi dapatkan target biz partners dulu..!".
Dengan CDM Hanis, saya diberi peluang untuk lead Seminar dengan hadapan hampir 150 orang peserta.. I say that's a big achievement for me..! Sebab tak pernah ada peluang macam tu..! Itu menunjukkan pemimpin percaya pada saya..! Thank you sooo much CDM..!
Dengan kumpulan baru saya dapat berdiri bersama-sama pemimpin-pemimpin hebat..!


Dengan CDM Hanis yang sangat caring ok.. walaupun dia strict..! I loikee! Antara salah satu sebab tu lah saya makin laju biz..!

The new me..! With larger aims..! Bangkit bersama kumpulan..!
Nasihat saya, sebelum join, pilih kumpulan yang tepat..! Tengok kepimpinan & sebab nak berjaya dalam biz nie senang jer.. TIRU PEMIMPIN..! Kalau ikut pemimpin yang tak berjaya, sangat susah untuk kita berjaya (saya tak kata tak boleh, tapi saya kata sangat susah).. Kalau ikut pemimpin yang berjaya, semakin mudah untuk kita dapat kejayaan..!
Yang mana terasa berada di dalam kumpulan yang salah, jangan buang masa. Fikirkan diri sendiri..! Jangan rasa bersalah pada kumpulan yang sedia ada..! Kita tak berhutang apa-apa dengan diorang..! Diorang dah dapat benefits dari kita bila kita join diorang dulu..! 


p/s: Maaf lah kalau di hujung entry kali nie saya nampak emo.. tapi saya terlalu marah bila mereka buat keje kotor macam nie. Nak berniaga biar ada integriti..! Nak bersaing, biar secara sihat lah..!

---------------------------------------------------------------- 
Part 2
Like I mentioned in previous entry.. BEING IN THE RIGHT GROUP IS VERY IMPORTANT..!
Leader memang mainkan peranan penting, sebab dia ajar semuanya apa yang dia dapat.. Dan lain leader, lain cara.. Like mine (with current leader & sampai bila-bila.. sebab dulu saya lain group), kul 3 pagi pun dia akan sms saya tanya pasal progress saya.. no kidding..! sape under group Hanis memang tau lah..
Dari awal saya join, Hanis akan ingatkan saya apa yang saya patut buat, apa yang patut saya dapat, cara macam mana nak dapat, macam mana nak bina kumpulan mantap, macam mana nak itu ini, even pasal shopping jugak! ahahah!! I loikeee..!

**************************************************************

So uolss semua.. please choose the right group ok..

So far bila Nora join this business, memang sgt2 bertuah sebab mendapat sentuhan dari DSM Noraini & CDM Hanis Haizi :)

If uolss berminat nak tahu rahsia kejayaan Group Hanis Haizi... jangan malu dan segan


Call Nora 013-981 6675 atau 

Sharing is caring & Loving :) :) 


Luv,



Note: We an authorized dealer of Premium Beautiful. We provide professional service and consultation to make sure you all get the best. Free demo and consultation provided.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...