06 July 2011

Service Badan Vs Service Kereta



Today kita citer pasal Rawatan atau Service atau Treatment bahasa jawanyer.  

Haritu baru lepas ikut hubby g service kereta saya. Masa tgh tuggu service kereta nih terfikirlah kan, kita nie very punctual utk service kereta paling kurang setiap 3 bulan.  Tapi kalau kereta baru tu dah siap tulis sekian-sekian KM kena g service.  Betul tak?

Kalau cuba-cuba ngelat siaplah, silap-silap banyak pulak duit yg kena keluar betul tak?
Pulak tu sekali servis mesti cecah RM200-RM300, itu kalau kereta localla kan..kancil ker, kelisa ker, viva ker..


Kalau kereta honda? Vios? Kia? 
Cuba kita bayangkan kat sini.. kereta yang kita beli tu dengan harga anggaran RM50 - 100K dan paling lama pun mampu bertahan 15-20 tahun tu kita servis setiap 3 bulan.  



Nie nak tanya plak tak kira lelaki atau perempuan.. berapa kali kita semua servis tubuh badan kita?

Jangan ada lak yang tanya balik. Eh badan kena service ke?

Kena dik non oiiii

Service badan nie macam kita g Spa, berurut ataupun kita buat medical checkup utk health screening. Betul tak?

Tapi bestnyer la kan berspa, dibelai dr hujung rambut sampai hujung kaki :) macam tuan puteri mayang mengurai

Tapi percaya tak? ramai yang kat luar sana akan cakap, bila ada masa, bila sakit or ada duit lebih pergila, kalau tak buat aper nak pergi?


Bestnya kalau ada org urut camni kan?? 


Bayangkan yer, tubuh badan kita yang kita guna setiap masa 24x7 ni tak pernah di servis tapi kereta yang hanya digunakan bila perlu macam pergi kerja, balik kerja, g kedai, g jalan-jalan or balik kg tu akan di servis setiap 3 bulan.  Blh bayangkan tak macam mana keadaannya anggota2 penting dlm badan kita ni? 

Dahla zaman serba moden nie pemakanan dan faktor persekitaran sangat tak sihat untuk badan kita.

Fast Food, sudah jd kemestian pulak!


Jadi nak tahu tak cara tersenang dan termurah nak servis badan kita? 

Iaitu dengan memakai corset Premium Beautiful ni. Sebab apa saya cakap corset ni boleh servis badan kita? 

Sebab corset ni mempunyai FIR dan Chitosan yang mampu mencegah dan memulihkan pelbagai penyakit dalam badan kita.  Caranya dengan memakainya 8 jam sehari anda mampu memberikan kesihatan dan kecantikan pada tubuh badan kita.

PB can Detect & Protect at the same time!! 


Kita selalu dengar ayat ni, mencegah lebih baik dari mengubati, so baik kita mencegah dari masalah-masalah kesihatan yang lagi teruk.  Kerana cost rawatan untuk penyakit2 kronik sekarang semakin meningkat.  Apa salahnya melabur sedikit duit hari ini, untuk jaminan kita di masa depan.

Dan satu lagi sepanjang bulan July nie ada promo istimewa Premium Beautiful dengan harga yang hebat!

Maka, kawan-kawan sila lah rebut peluang keemasan ini, masa xkan menunggu kita.  Marilah kita bertindak segera!

"Prevent is Better Than Cure"

Berminat?

Call Nora 0139816675 atau
email norahamsan@yahoo.com




Note: We an authorized dealer of Premium Beautiful. We provide professional service and consultation to make sure you all get the best. Free demo and consultation provided.

2 comments:

  1. tak ingat bila laa aku last service badan hrrmmm..:(

    ReplyDelete
  2. ehehe tu lakan... kita nie dah jd mak and pekerja and isteri lupa kadang2 nak service bdn... same goes to me...

    rasanyer yg betul2 kita service badan masa dlm pantang kot ekekekeke

    and aku lepas 9 bulan bole dah service bdn cukup2 ekekekeke

    jgn risau tie... nanti kita service bdn wokeh :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...