23 July 2011

Pregnancy Moms Tips : Undies

Hi uolss...

Semalam sibuk sgt buat spring cleaning... bangun dah awal dah macam hari bekerja.. 5am dah celik mata.. tapi besalah dah celik mata cek FB berderet PM orang nak tahu pasal PB and Rebat yg tgh hawt meletop skrg kan... so reply2 semua sekali udah 6.30 am ehehehehe

So barula hegeh2 nak solat etc and start kemas2 pun dah pukul 7+++ am..

Memang tired sebab maidless.. tapi alhamdulillah ada weekend maid yg amek part melipat & mengiron baju (That i hate most, sebab kena diri lama2 ekekeeke)

ok, berbalik pada tips pregnancy mom today...

Actually this tips i terbaca kat Redmummy.com.. and i dah try cari and memang berguna la this tips.. Thanks yer RM!


Nie pasal mencari Bra & Panties bg makyong - makyong.. memang problem kan.. Tapi today nak story pasal Underware / Panties shj yer... sebab pencarian Bra belum bermula ahahahahahaha


if g undies section bila cakap


"saya nak pregnancy panties" sure dier bg yg macam kat bawah nie kan


Besar kan


Memang selesa sebab dia cover perut kita semua if 2-3 months pregnancy.. if dah masuk last trimester still xselesa sebab getah dia dah dok tgh2 perut betul tak?


Dulu masa pakai PB xyah pikir beli Bra & panties.. so selamat la ongkos ekekeke.. but now kena pikir la sebab dah xleh pakai PB hatta short bra PB pun xbole ye nokksss sebab ada F.I.R.. this F.I.R sgt bagus utk menaikkan metabolisma badan kita makanyer si pemakai akan bole mengurangkan inch badan but not good for Mak Yong sebab F.I.R effect to baby brain development.


Makanyer simpan impian & azam utk kembali meletops after mengembang selama 9 bulan.. Yakin Boleh!!


eh eh eh melencong plak...


So the selection for replace the bigger panties adalah this one..



Renda-renda & seksi gitu...

Haaaa uolss cari panties yg kat atas renda.. kat belah bawah renda.. so this material will stretch nicely ikut kebesaran peyut..

Tapi saya beli yang bawah perut... feel seksi uuuu

And make sure beli size yg besar2.. let say uolss pakai saiz M.. so for this pregnancy beli Size L, XL, XXL.. sebab per besar?? sebab sat2 g badan nak mengembang kan.. so prepare siap2 ehehehehhe

Abis pregnant if molek lagi.. simpan.. if not ko buang jer ler... xkan nak sedekah kat org undies kot??? eh ke bole???

Sapa xnak bergaya waima dah mengandung betul tak???

And to share to all of uu.. this pregnancy saya rasa macam nak melawa jerk.. kalau kuo rumah nak berblusher bagai.. nie pun siap berazam nak pakai lens & ber fake lashies ekekekekeke... ngade2 ek!

Owh lupa nak cakap.. if uolss kat KL bole la cari kat La Senza macam RM suggest.. but for me yg duduk bukan kat KL, cuma cari kat Parkson.. and the brand yang I beli adalah Aundrey.. RM30 for 3 pcs.. :) 

Tapi maybe u bole juga cari brand Jusco ke... or apa2 shj brand asal dier berenda atas bawah :)..

Ok peep.. Happy Hunting :)

Today I nak buat breakfast Roti Jalan, sebab semalam I masak Kari kepala Ikan Tenggiri.. yummeh... hamboiii mkn xhingat berat naik marah plak ekekeke.. sebab I masak tp makan nasi sket la sgt uolsss.. standard Along Ain mkn nasi :P

Today juga I ada appointment Dr.. sebab nak cek baby I nie yg besar ke mama dier yg tembam sebab berat sudah naik 2.5kg huwaaaaaaaaa



Luv,



Note: We an authorized dealer of Premium Beautiful. We provide professional service and consultation to make sure you all get the best. Free demo and consultation provided.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...