10 July 2011

Aspirational Song !


Selalu dok letak aspirational Quote kan. Tapi, today kita tukar sket, meh sepanjang minggu nie kita ulang-ulang nyanyi lagu nie bila kita rasa down wokeh dear frends.

Actually ada yang tanya apsal saya nie dok suka letak motivational quote la, kata-kata hikmah lah semua tu kan.

Perasan tak? kita sebenarnya perlukan suntikan semangat xkira la dr unsur aper pun.  Dedula asal nak exam besar jer, ada jer la kursus motivasi cikgu-cikgu arrange betul tak?

Sesekali kalau terkena suntikan semangat.  Waduh terus rasa dalam kepala ada lampu dok nyala-nyal betul tak?
Macam bawah nih
tinggg !!! ada idea mariii


so xnak menceceh lg... mari kita nyanyikan lagu ini sepanjang minggu wokeh!



Jika kau fikirkan kau boleh
Kau hampir boleh melakukan
Jika kau fikirkan ragu-ragu
Usahamu tidak menentu

Jika kau fikirkan kekalahan
Kau hampiri kegagalan
Jika kau fikirkan kemenangan
Kau hampiri kejayaan

Engkaulah apa kau fikirkan
Terkandung dalam pemikiran
Berfikir boleh melakukan
Fikirkan boleh

Percaya apa kau lakukan
Tabah apa kau usahakan
Bertindak atas kemampuan

Engkau boleh !!!



------------------------------------------------------------------


"I think that you could be whatever you wanted to be
If you could realize, 
all the dreams you have inside.

Don't be afraid if you've got something to say,
Just open up your heart 
and let it show you the way. 

Believe in yourself. 
Reach down inside. 
The love you find will set you free. 

Believe in yourself, you will come alive. 
Have faith in what you do. 
You'll make it through."

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...