14 July 2011

Akhirnya Rezeki Datang!


Hamboiii biler citer pasai Seth Tan terus visitor mencanak2 naik sabo jer ler ekekeke... kalau idak sayup2 jerk ehehe.. anyway TQ ye korang sudi singgah baca walau ada sometimes merapu2 kannn


Wokeh, today xder citer Seth Tan.  Banyak nak direpekkan nie.. cuma xdan nak dikongsi.


Tapi today nak berkongsi berita gembira salah sorang GBS kami ekekeke... alhamdulillah dah setahun mencuba and akhirnya rezeki datang jugak!

nie cerita yg saya cut and paste dr blog beliau

*******************************************

Nie le dia.....excited macam 1st time je lak ek...ekekekeke...

** it's mine....**

Tak gi cek kt doctor pun lagi....tp as usual Puan Noriah nie, mmg bole detect awal....
Sebabnya, kejadian gempa kt dalam kepala mmg bg signal awal gila...
Kalo orang lain, dah 8 minggu baru terasa kot...
So ai pun cek le sendiri....tak penyabo betul...hehehehe...

Kisahnya, anak ke-2 baru je 4 thn pun....kalo ikut, boleh jarak lagi kan....hehehe...
Tapi sebenarnya, mmg dah simpan target, nak 4 org anak....
Dan target nak tutup akaun umo 35 thn.....dengan jarak anak yang konsisten...
Thn nie, umo dah 31 thn....jarak anak sulung ngan yang ke-2 tu 3 thn...
So, bajetnya, jarak antara anak ke-2 ngan ke-3 pun shud be 3 thn le kan...
Kononya, umo anak ke-2 tu 2 thn 6 bln, saya nak try concieve...
Tapi misi tak berjaya...alhamdulillah...baru sakng menjadi....
So, insyaallah jarak anak ke-2 ngan ke-3 nie, 5 thn la....

Actually, saya mmg amik maajun untuk jarakkan anak dulu....
Syarat kemujarapan maajun tu adalah sama cm mkn pil perancang....diamik setiap hari...
Tapi saya nie mmg culas nak mkn ubat...memang dari awal pun makan celup2...hehehe..
Tapi niat dalam hati, kalo ada sangkut, rezki la tu...kalo tak de pun tak pe....
Tapi mmg Allah blm nak bg rezki time tu....org lain yg miss2 mkn maajun tu, dgn senangnya bole sangkut....sayakah yg tak subur??.....lalalala....

Then start bulan 6 last year, saya memang tak amik dah maajun tu...sbb memang siyes nak try concieve....
Ada orang, bila dah tak amik, terus je sangkut....
Saya nie, dari bulan ke bulan, tak de gak...hmmm...blm tiba masanya kot...

So, bajet dalam hati, maybe sbb bdn gumuks kot....tu yg ssh nak dapat....
Set kan dgn diri sendiri, kena turun berat dulu kot....
That's why le mcm2 percubaan dibuat untuk kasi kurus sket.....

** Salah satu penyebab tak leh nak concieve kot...GUMUKS...ekekeke...**

Now, bodi dah susut sket...dari 76kg ke 66kg-67kg....
So, memang berharap le bole concieve....& hope sgt bole dpt due awal tahun...
Since byk testimoni org lain yg bole conceive ngn PB, oh...hatiku sungguh berbunga harapan...

** New me...**

Start pakai PB yang di introduce oleh xskool mate kt SM Teknik dulu,DSM Noraini Ismail...
Tujuan utama nak pakai PB dulu adalah untuk misi kuruskan badan....
Tak sangka byk juga kebaikan PB....
Hasilnya...tadaaa.....

Misi KURUS ngn PB : Sukses...
Misi PREGGY ngn PB : Alhamdulillah sukses...
Misi BERPANTANG dgn PB : Can't wait....

Kawan-kawan,
Doakan kesihatan saya yer...
Ikutkan pengalaman lama, mmg saya akan tersadai tak berdaya...
Rasanya, kali nie cam tu gak...
Baru 4 wk, saya dah rasa melayang2....
Buat UPT pun sbb ada gempa kt kepala yg berkali2....
Saya perlu kuat utk jaga 2 orang anak yg sgt perlukan perhatian...
Semoga saya kuat....
Amin...

*******************************************

Insyaallah Nor, Nora doakan yang terbaik utk Nor dan Kandungan... Mari kita sama-sama doakan kesihatan beliau & kandungan.

Paham sgt tau saya sebab sama-sama melalui pengalaman yang sama di mana saya alhamdulillah hanya menanti selama 7 bulan utk start preggie for 3rd and Nor pulak menanti for 1 year..

Saya dulu pun Pakai PB sebab pertama nak recovery from back pain sebab aim adalah nak preggie.  Kalau before preggie dah sakit belakang, karang perut dah memboyot lagi lerrr.. silap2 xleh bgn.  So, cepat2 cari PB.  Pakai dan alhamdulillah back pain ilang and siap bonus alhamdulillah, preggie!.. testimoni saya leh di baca di sini

Alhamdulillah, dgn usaha dan doa dan tawakal Insyaallah... yang penting kita jgn putus harap dan putus asa.. berusaha sampai berjaya walau dgn cara aper pun.  Tapi make sure la xsalah di sisi agama kan :)

And macam Nor juga i'm looking for berpantang with PB.. one of my customer cakap "Berpantang seperti Jelitawan" bila memakai PB instead of Tradisional or modern bengkung yg lilit2 or ikat2 tu ehehehe

So, kepada semua kawan-kawan di luar sana yang nak merasai kehebatan Premium Beautiful.  Yup, walau anda anak dara no worry anda pun bole juga memakai Premium Beautiful.

Bole hubungi saya untuk Konsultasi dan juga untuk Percubaan secara percuma, yup ladies uolss bole try pakai Premium Beautiful before beli.

So, aper tunggu lagi

Call Nora 013981 6675 atau 
email norahamsan@yahoo.com

dan seperti yang di war-warkan Bulan Rebat sepanjang July sempena hari raya masih berjalan taw uols.. so rebut peluang memiliki Premium Beautiful dgn harga rendah!


Luv






Note: We an authorized dealer of Premium Beautiful. We provide professional service and consultation to make sure you all get the best. Free demo and consultation provided.

2 comments:

  1. Skang dah ada gelaran Geng Bas Sekolah eh..kekeke..

    ReplyDelete
  2. tu la tu penangan kak lyn tapi best jugak... kira bole la ye mummy kan kan :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...