02 July 2011

9/10 Rezeki adalah Dari Perniagaan


Salam & Hi my lovely readers,


Rasanyer ramai dah tahu kan bahawa 9/10 punca rezeki adalah daripada perniagaan..

Xkira la aper shaja yg anda dagangkan kecuali tubuh badan dan yg haram, semuanya adalah punca rezeki yg halal.  Insyaallah.

Rasulullah S.A.W pernah bersabda yang bermaksud: “9/10 rezeki itu adalah datang daripada perniagaan.” (Hadis riwayat Tirmizi)

ini adalah kebiasaan berbisness, office environment

Dan

ini adalah di luarkebiasaan dan idaman wanita berkeluarga 
WAHM (Work at Home Mom)

Betul tak kalau setakat makan gaji, memang xkan merasa kehidupan yang bak kata orang walau xkaya raya tetapi bebas dari belenggu hutang keliling pinggang.

Cukup bulan dapat gaji, bayar hutang sana-sini dan duit habis macam tu saje.  Lepas tu, tunggu gaji bulan seterusnya pulak.  Rutin ini akan berulang-ulang setiap bulan kan.  Hujung-hujung, saving xda.  Kalau ada pun sedikit sangat dan duit untuk masa-masa kecemasan tiada.

Good for them, yang ada insurance or company tanggung untuk medical dan bagi yang tiada macamana pulak? 


Hujung bulan...dpt gaji je terus bayar hutang!! 

Dah brape lame kita keje makan gaji?? 
2 thn? 5thn? 10 thn? 
Ade perubahan tak pada hidup kita? 

Ikut pengalaman saya la (nie pengalaman saya org lain saya xtahu la kan) memang xde perubahan pun pada hidup saya setelah keje selama 7 thn ni.  Rutin yg sama, masuk kul 8.30 pagi balik kul 5.30 ptg.  If ada kerja banyak, kena stay back without OT claim but with meal token.  Good For them yg company provide OT.

Memang bosan kan dengan rutin mcm ni.  Sebab tu la saya ambik keputusan untuk join business ni.  Kalau dah Rasulullah S.A.W bersabda yg 9/10 punca rezeki adalah daripada perniagaan, kenapa kita xnak ceburi bidang perniagaan kan.

Anda kat luar sana, jomla join saya buat business ni sebab business nie memang mudah.

1.  Hanya online sahaja (Business online).  Menggunakan Medium Facebook, Blogspot, Twitter etc
2.  Bizz hanya dihujung jari, xyah terjah pintu rumah orang as conventional sale.
3.  Semua org bole buat dgn Plan Marketing yang hebat 
4.  Mendapat bimbingan Leader-leader yang hebat juga
5.  Yang penting xperlu anda buka kedai, bayar sewa, bayar api air :)


Hanya dihujung jari... 
Buat online je utk generate income 
Ye lah kan di zaman yg serba moden ni, semua org connected to internet.  Makcik-makcik kat kg pun dah pandai beli barang online.

Waduh nie xtipu punyer, kawan-kawan mak saya tu beli barang rumah online u pakai maybank2u lagi.  Bayar bil apetah lagi tak nak dah makcik pakcik tu beratur kat pos ofis la nie.  Alasannya, sakit lutut nie ha beratur lama, baik bayar ikut maybank2u ekekekeke.

Dengan dunia tanpa sempadan sekarang, anda mempunyai rangkaian kwn yg ramai diseluruh dunia melalui Facebook, Twitter, Blog, laman sosial spt forum etc


Facebook, hampir semua org ade account kan



Blog, senang dan mudah dan yg paling penting, semuanya PERCUMA!! 

Terus terang saya katakan yg saya buat business ni hanya dengan share kebaikan PB ni dengan kawan-kawan melalui Facebook dan blog saya nih! senangkan!!

Siapa sangka hanya dengan promosi kat Facebook & blog je saya boleh jual PB & generate side income ribu2.  Alhamdulillah.

We Wear It, 
We Feel it, 
We Love It, 
We Share it !


Saya tahu ramai yg luar sana yg nak buat side income, nak dpt extra income utk family.

Siapa yg xnak hidup senang, sapa xnak bebas dari beban hutang kan.

Hutang PTPTN atau Mara atau JPA, Hutang Card Credit, Hutang Kereta, Hutang Rumah samaada beli atau sewa dan banyak lagi lah.. tu belum masuk sekolah anak, taska anak, susu anak, pampers anak.  Waduh! bole botak kepala ekekekeke

Kalau nak harapkan gaji semata-mata memang xcukup la dengan keadaan sekarang ni.  Dengan harga petrol naik, semua harga barang pun naik sama.  


Yang xnaiknya adalah GAJI kita.  Betul tak? iyer, kalau naik pun xtercover segala kenaikan tuuu



Betapa mahalnya harga $$$ skrg ?

Daripada kita dok merungut-rungut degan kerajaan tentang semua kenaikan minyak, barang keperluan. Why not kita mulakan dengan diri kita iaitu jom kita cari income lebih.

Kalau dok merungut memang xhabis, buatla demonstrasi banyak mana pun. Kalau nak naik, naik jugak. Kalau nak berjimat-cermat pun sampai bila? Yes, memang bagus amalan jimat cermat tetapi kalau memang selama nie penggunaan kita banyak tu, mana nak jimat lagik?

Takkan dari makan ikan kembung nak tukar kepada ikan masin kan? Kalau dari telur goreng xkan nak tukar kepada telur masin?

Makanya, marilah kita berusaha mencari income lebih. Insyaallah, ada rezeki bagi yang berusaha untuk mengubah nasib diri dan keluarga. Insyaallah.

TAKUT? KURANG YAKIN?

semua tu adalah masalah utama kita kan. Macam-macam persoalan timbul kat otak kita mcm...


"Boleh ke aku berniaga?"


"Boleh jual ke barang ni??"

"Aku ni xreti nak ckp utk promote brg, boleh ke aku citer kat org"

Dan byk lagi...bla..bla..bla...






Rasa TAKUT itu adalah normal bg manusia.


Tetapi TRUST ME! Memang boleh buat business ni.  mudah sgt!

"Bile kite sentiasa YAKIN, RUJUK pemimpin, BULAT HATI dengan pemimpin, TAK PUTUS ASA, CONFIRM JADI….


Kegagalan mesti ade SEBAB! Kejayaan MESTI ada CARA!! 

Let me show you the way.. 


more info please 
Call me Nora, 013-981 6675 or
email me at norahamsan@yahoo.com








Note: We an authorized dealer of Premium Beautiful. We provide professional service and consultation to make sure you all get the best. Free demo and consultation provided.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...