23 June 2011

Nora Elena Review



ye ye saya tau..


demam Nora Elena nie dah berakhir pun tetapi saya memang xikut langsung citer nie kat TV.. sebab pukul 7 mlm - 8 mlm adalah masa yg kurang sesuai utk saya lepak dpn TV layan drama... ekekeke padahal dulu layan kan.. dulu saya layan sebab anak kecik lagih.


nie Ain pun dah besar so time nie memang tgh sibuk berkung-fu kat dapur utk siapkan simple dinner + bersilat siapkan anak-anak utk solat maghrib and sesi mengaji Quran..


so, memang xtgk la.. tp FB saya di'bom' dgn update seth tan etc.. each blog yg saya singgah sokmo ler citer pasal Seth Tan and Nora Elena... siap ada yg labelkan lelaki idaman malaya ekekeke..


and demam Nora Elena nie hebat sungguh... my frend yg kat Doha + UK pun sanggup tgk... sebab tergoda kan dr review kawan2 kat FB and twitter ekekeekke


tapii finally hubby yg baik hati... ye Mr hubby saya memang kesian tgk wifenyer tak terupdate dgn citer2 dombaan wanita masakini.. maka dgn baik hati nya telah mendownload episod 1-25 Nora elena...


Penyudahnya saya xtidur satu malam semata-mata nak tgk citer nih ekekeke


Imagine start pukul 9 mlm (khamis malam) - 6 pg (Jumaat) saya melayan Nora Elena tu hanya dr episod 1-16.. and bayangkan malam tu juga saya ada annual dinner utk company hubby sampai pukul 11.30 mlm.  Sebab Jumaat -Sabtu tu saya ada Family day company husband kat Kijal.. Sib baik Kijal jer kan so xyah penin nak pack brg earlier sebab dokek sgt dgn rumah ekekeke


aduhhh ngantukk wooiiii... ptg tu layan bebudak kat pool pun dah start menguap ekekeke... 


Balik dr family day kat Awana Kijal baru sambung tgk Nora Elena sampai habis ekekekeke


Sib baik Mat Said baik hati bagi cuti kat T'ganu hari ahad tu ekekeke


nanti saya update pasal Family Day yek !


Nie sinopsisi Nora Elena




Nora Elena (Siti Saleha) ialah kisah seorang wanita yang telah diperkosa semasa dia berusia 15 tahun. Walaupun sukar untuk melupakan insiden hitam tersebut, kini beliau selesa menjalankan kehidupannya seperti normal dan bakal mengahwini Idham (Zul Ariffin). Namun, keadaan mula berubah setelah bertemu Seth Tan (Aaron Aziz). Idham bercadang untuk membatalkan majlis perkahwinannya dengan Nora Elena setelah menerima satu panggilan misteri yang menceritakan perihal Nora Elena yang bukan lagi seorang perawan. Seth Tan pula menawarkan dirinya menjadi Pak Sanggup menggantikan tempat Idham di dalam majlis perkahwinan tersebut kerana masa semakin suntuk. Konflik yang lebih mendebarkan berlaku setelah Nora Elena dan Seth Tan berkahwin. Nora Elena mendapat tahu Seth ini rupanya lelaki yang telah menodainya 10 tahun lalu. Malangnya Nora ketika itu sedang mengandung anak Seth. Dapatkah Nora menerima dan memaafkan Seth yang sudah insaf dengan perbuatan silamnya? Apakah motif Seth mengahwini Nora?

Kesimpulannyer, Nora Elena memang best.. sesuai la utk org yg suka berangan utk mendapatkan suami ala ala si Seth Tan.. but beware kepada anak-anak dara yg single mingle kat luar tu...


Tak semua org lelaki especially single macam Seth Tan in reality nak jumpa yg baik camtu adalah 1 dalam 1000 ha tu pun kena tapis banyak kali.. silap2 laki worang ahahahahaha.. 


and sebaik-baik Seth Tan dah nama manusia tidakler sempurna mana and yg pelik si Nora nie awat asyik marah2 hang ada tyroid problem ke hape dok naik hangin madang ekekeekke


Bak kata husband saya jugak, cukuplah kalau dapat suami yg sayang kita and tahu responsibility as suami dan yg penting boleh membimbing isteri and family ke jalan yand di redhai oleh Allah.  


Kalau ko nak imagine dpt suami yg kaw kaw and siap boleh dukung ko semua cam Seth Tan sila dapatkan suami bekas juara angkat berat and sila kuruskan badan anda wokeh ekekekekekeke.. hah kalau xkurus2 juga sila dapatkan Khidmat Premium Beautiful wokeh ekekekeke


and yes sila dapatkan suami yg sayang isteri lebih wokeh! nasihat yg saya akn turunkan juga kat anak-anak saya ekekeke


Owh jgn lepas ni saya kena bom dgn pro-Nora Elena udah.. Peace!


Btw, gandingan Siti Saleha and Aaron Aziz memang serasi bersama wokeh.. ilaikeee macam Remy Ishak dgn Tiz Zakiyah ekekekeke.. owh saya juga pengumpul tegar Nur Kasih drama dr first episod sampai last episod... 


TQ buat suami tercinta yg sanggup mendownload cerita kegemaran his wife i luuurrrveee u moreee bebeh udah jd cerita nora hamsan review plak.. sila jgn muntah hijo wokeh


ok, after this nak kumpulkan buku "Kasih yg Suci" dgr kata novel nie sold out bila Nora Elena meletop... ekekeke teruja nie nak kumpul Novel nih ekekeke.. kita membaca pulak yek!










Note: We an authorized dealer of Premium Beautiful. We provide professional service and consultation to make sure you all get the best. Free demo and consultation provided.

5 comments:

  1. hai awokkkkk! :P

    ko agak2 kalau drama ni tajuk dia nora hamsan, budak kat doha tu nak tengok tak? hahahahaha!

    aku belum terfikir nak pakai PB lagi, sebab masih boleh pakai kebaya. hahaha. ko marah tak? :P

    congrats! dah dua anak ko! :P

    ReplyDelete
  2. ahahaha pantas ko bertindak ek... eh bos kecik ko xmarah ker? ke ko xkeje kilang cap ayam dah lanih ekekek... part tu yg aku lost sket..

    ahahah kalau citer nie nama dier Nora Hmasan budak kat Doha tu akn terkenang kat aku smpi muntah hijo ahahahaha

    ahahaha xmarahnyer... sharing is caring ;)

    do come back wokeh ;)

    pst : jgn private lagi blog ko tau... tetiba private ritu frust haku... rasa nak private invite haku ekekekeke

    ReplyDelete
  3. noya, aku setuju sgt ngan statement yr hubs bahwe...eloklaa kalau dpt suami yg sayang kita wuwuwuw...kang dpt cam seth tan kang bak kata ngko laki owang wuwuwu...cam citer annissa ke kat tv3 yg rozita che wan belakon tu, sile preview citer itu kt youtube sakit hati tgk!!! hahaha..blhlaa buat hilang sakit hati aku kalau penat2 menulis thesis ni haa.. anyway, nama kau ada iras2 nora elena lerrr...;p baru aku perasan..:))

    ReplyDelete
  4. ha kan yati kan.... biarlah dpt suami yg sayang kita lebih dr kita yg hegeh2 sayang dier lebih ahahahaha opsss

    wess ko ikut citer annisa tu ??? hebat ko, aku nie pun kadang2 jer baru tgk tau... nanti aku google xpun aku suruh jer nazree g download ahahahaha

    wess itulah pertama kali citer melayu letak nama heroin Nora yg baik perangai walau hangin satu badan jer kan... ha kan nama seiras tp xsama ekekeke Ain smpi ckp, mama tu citer mama la ekekeke, tu ler ain citer memang citer mama tetapi papa mu bukan Seth Tan ekekekek

    buat suamiku (aku tau dier rajin baca blog aku senseyap) Darling bukan Seth Tan tapi better than Seth Tan.. Luv U

    ReplyDelete
  5. Hi BB Luvs Me,

    Thank you for visit my blog.. anyway please come back again yeah!

    TQ for the promo, and i will check it out :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...