24 June 2011

Family Day Updated..



Di update khas buat my frend yati yg jauh di UK ahahahaha xlah sebenonyer  my kenangan more :)


Pesanan nora : tie aku siap amek gambo bilik ayor nak bgtau ko betapa jakun seksi bathroom dier.. sesuai utk org yg ber'honeymoon' dan jugak yg ber'babymoon' ekekeke tapi aku lom dpt cara nak download gambo dr camera baru... once dah dpt aku tepek sini wokeh eekekekeke




Wokeh dear reader,


Lepas Jumaat, barula we all hegeh-hegeh bertolak dari rumah.  Yer ler, kata check in pukul 3 kan, lepas tu activity bebas.  Teringat-ingat nak nak qada' tidur kan sebab penangan Nora Elena 1 malam xtido, tapi kesian plak kat budak ribena dua worang nih lepastu ape kes check in hotel nak belasah tido, baik layan view kan lagi bagus.  Harus melayan la kan Swimming Pool.


Btw, swimming pool dier adalah sgt best utk kanak-kanak ribena.  Kalau anak anda umur dah tua cam Ain, xyah riso wokeh.  Lepaskan jer pastu mak-mak bole gosip tepi kolam ekekeke.  tapii surprisely, ptg itu adalah petang bapa mithali se'company" ekekeke.  Golongan bapa-bapa adalah yg sgt bertungkus lumus melayan kanak-kanak.  eleh sebenonyer nak bergossip dalam kolam nih ahahahaha


sorry pool kanak-kanak ribena xder gambo, sebab ramai beno umatnyer malu plak nak snap picture. yg nie ada utk kanak-kanak tua sket dr Ribena ekekeke






and malam tu adalah annual dinner... opss this time hanya Kerteh ofis xder combine dgn Kuantan office,  Makanyer dinamakan Family Outing & Annual dinner.. aper2 jer ler asal saya leh mkn sedap macam ler ko leh melantak banyak kan mak yong !


Thema adalah blink blink and glittering.. so far cantik2 la semua org bergaya kan nak nak pompuan ekekeke.. me recycle jer baju dr Anugerah tu cuma tudung jer lain.  Sebenonyer masa anugerah tu nak pakai tudung nih ler tapi kata last minutes xterbeli wokeh!



Rayyan dpt sudu, garfu, pisau wokeh daahhh... tgh masak mee mamak!

aper ke gaya ko peace tu anak dara kuu





Food, syedap tapi as predictable saya xleh nampak nasi putih.  Makanyer xder ler nasi kecuali sesudu utk Rayyan, tu pun abis pejam dah nak suap Rayyan.  Alhamdulillah, Rayyan sgt2 ok.  Ain plak sgt2 active, semua game volunteer nak amek part ahahaha.. dpt hadiah tau.  Tu yg dia nak sgt tuh ekekeke


ha sila cari mana satu anak daraku... hadiah misteri pada yg dpt cari ekekekee

and the MC malam tu adalah Shamsul Ghau Ghau alone.  Masa Family Day Company saya dulu, back 2007 kat Guamon, PD.  MC adalah Shamsul Ghau Ghau dan Sheila Rusly, masa tu tgh hot citer budak gemuk si Emelda Rosnaida tu and sheila rusly jd mak sedara jahat dier, haa Sahara nama mak sedara jahat nie ekeke... tp lupa ler per nama citer tu, ekekekeke yg nie saya ikut by episod.. gila wehh Maghrib pukul 8.00 mlm.  Sekarang tobat dah xder la kan anak pun dah besar, sila bg contoh ibu mithali wokeh Nora ekekekeke


Wokeh, saya suka tau melalut citer sana sini.. wokeh la persembahan Shamsul as MC tapi rasanyer kalau dier bergandingan dgn Sheila Rusly lg meletops koo ahahaha


besa la kan kalau annual dinner sure ada best dress, my doter merajuk dgn mama dier sebab xbg dier dress macam pengantin.. sebab yg menang best dress mlm tu kategori kanak-kanak adalah pengantin huhuhu.  Next time memang mama kena all out belikan dress ain utk annual dinner.. semua nak hadiah penin mak ko nak oiii


nie merajuk dgn mama and merajuk dgn papa sebab no papa xnaik2 ekekeke


Ok, yg part plg best adalah Lucky Draw, ain sampai merajuk2 sebab Nombor papa xnaik2 ahaahahha.. for this annual dinner adalah dlm 60 prizes.  Means, separuh staff akan bertuah.  The chances ada, cuma tgk luck atau tak hang malam tu ahahahaha.. yg xberapa bertuah lepas annual dinner sema pakat mandi beramai-ramai bawah jambatan Bukit Kuang utk hilangkan badi ekekekeke... eh gurau jerk ekekekeke


Saya berdoa semoga dapat Samsung Galaxy Tab sebab hubby cakap Galaxy Tab second prize, maka saya berdoa la utk second price ekekekeek butttttt


Surprisely, papa bertuah... 2nd Prices juga... alhamdulillah.  Sib baik x first price 47" LCD TV tuuu tapi saya alone jer dah dpt samsung 50" masa 2007 my  family day and 2010 annual dinner my company, dpt LG 37" LCD TV jugak... so ko nak buat aper LCD TV banyak2 kat rumah, nak buka kedai elektrik ke nak buat wayang gambo ???


and the prizes as below
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
not a Samsung Galaxy Tab butttttt
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

*
*
*
*


 Canon cybershoot Digital Camera whot whot


hah.. pink colour wokeh ekekeke


alhamdulillah, rezeki baby and anak2.  Kiranyer bole la kan replace camera yg ain dah jatuhkan.  Walau camera tu masih bole lagi digunakan.  Tapii still function dier ada jem sini sana, lgpun lama dah Lumix tu berjasa from 2005 lagi.  Memang ada niat nak cari yg lain but alhamdulillah again, Allah knows best for us :)


and Ain siap request nak camera yg lama ahahahaha bole ler nak asal jaga bebaik sudah !


So, after this bole la saya berblogging dgn jayanyer ekekekekeke






Tgk punyer ler dier suka sampai bilik xsempat tukar baju, anak beranak dah belek camera dah.  Siap mama dier pun berposing ahahahaha.. Rayyan ?? dah selamat dah tido ekekekeke


Esok, paginya adalah telematch utk kids, women and man.


Cam biasa ain, surely masuk semua acara kecuali kerusi berirama.  sebab budak2 besar tu main ganas wooo, tolak jer sesapa atas kerusi janji dier duduk ahahahaah.  Being Ain sure nangis nanti, ada anak member tu dah darjah 2 pun nangis sebab dier duduk dah tapi budak lain tolak dier dr kerusi ekekekeke kesian kan..


Papa masuk acara for men, and dptla nombor 2 & 1 dpt la tipuware and bottle air.  Mama, berehat and jaga Rayyan sebab pregnant kan alasan jer kan padahal acara baling bola tenis org patah kaki pun bole main ahahahaha


and acara last adalah lunch before check out!


so best la kan happy + ain lagi suka sebab dpt hadiah + camera baru..


Tapi walau berfamily day, being me still bole share kebaikan PB and also pasal breastfeeding dgn ofismate hubby.. insyaallah ada yg berminat.. will talk later wokeh dear :)


Wokeh sila nikmati gambar xseberapa dr camera baru dan my HP.  Macam biasa, yg cantik tu sure dr camera baru and yg xberapa jadi tu dr my HP ke sama je quality nyer ahahaha


bye dear,




p/s : gambar adalah dr my nokia handphone, xdpt rectify lagi cemana nak download gambo dr camera baru ekekekee




Luv,






Note: We an authorized dealer of Premium Beautiful. We provide professional service and consultation to make sure you all get the best. Free demo and consultation provided.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...