01 June 2011

Buncit



yup....this entry is special for men...haah..kaum2 lelaki kat luar sana....

WHY ada special entry ???

sebab Nora nak menjawab beberapa pertanyaan dari encik2 suami yg isterinya telah Nora pakaikan PB.  semua dok tanya kalau pompuan leh ber PB yg kami2 lelaki nie xleh ker pakai??
So, ini adalah penjelasannya yer cik abg semua!

Kenapa nak pakai PB cik abg semua ???

BUNCIT..???

as for me lelaki buncit bukan sahaja boleh merosakkan imej kita malah on our HEALTH jugak kan.....?

Most of the men, bila dah kawen, perut mula naik.  Badan normal je, tapi perut yg lebih2 heheh

Macam ni..

soooo...it is not only ruin your personality.
Sampai ada wifey2 gak yg complain, susah nak cari saiz seluar.  Kalau ada pun cepat sgt kena tukar saiz yg lebih besar

but the most important thing is your HEALTH...!!!
here is some article that i found regarding this issue...

"Memiliki perut yang buncit bukan sekadar menjejaskan personaliti seseorang, apa yang lebih membimbangkan adalah masalah kesihatan yang bakal mengundang.  Sepertimana yang diketahui, masalah perut buncit sering melanda kaum lelaki berbanding wanita. 

Ia sering dikaitkan dengan lemak dan mereka yang mempunyai lemak yang banyak terkumpul di perut berisiko berhadapan dengan sindrom metabolik berbanding dengan mereka yang mempunyai lemak yang banyak disekitar pinggul dan paha.  Ini boleh menyebabkan penyakit koronari arteri.

Sindrom metabolik yang pembentukkannya banyak dipengaruhi cara hidup dikaitkan dengantahap kolestrol yang tinggi, diabetis awal dan hypertension. Sindrom ini pada hakikatnya bukanlah satu penyakit tetapi ia adalah rangkai ketidaktentuan metabolisme badan termasuk darah tinggi, kadar insulin yang tinggi, terlebih berat badan dan tahap kolestrol yang luar biasa yang seterusnya menyebabkan anda berisiko untuk terdedah kepada diabetis, sakit jantung dan strok.  Setiap satu darinya memiliki faktor risiko untuk penyakit lain dan menyebabkan pesakit berhadapan dengan masalah penyakit yang mengancam sepanjang usia."

So, apa yang perlu anda semua buat bila berdepan dengan masalah ini ?

taking the diet pillsss..???

no..no...no....

Sebab dalam jangka masa panjang, kandungan bahan dalam pil tersebut akan memberi kesan kepada buah pinggang kita.


atau anda membuat pembedahan sedut lemak atau 
liposuction process??
Ianyer sangat berbahaya dan berisiko tinggi !!



atau kita bersenam la kan ???
yes.. pilihan bersenam dan berriadah adalah pilihan yang bagus dan sihat tetapi...

macamana dgn keputusannyer dan ada ke masa ??

the effectiveness belum tentu and risiko utk injured during exercise pun ada if salah teknik.

Oklah untuk org yg berkemampuan bole jer nak sign up dgn Gym tapi cost dier paham-paham jer la kan.. tapi nie siap dgn personal instructor tau !


Tapi kebanyakan dari kita live in a busy and hectic life
sampai xder masa untuk ber'exercise' betul tak ?
dan result exercise nie hanya nampak bila kita buat regularly and berterusan

.

So, aper yag perlu kita buat untuk mengatasi masalah ini tanpa Pill Diets, Tanpa sedut lemak a.k.a liposuction dan tanpa exercise ?

On, Nora perkenalkan

PREMIUM BEAUTIFUL WAIST NIPPER...!!!

ha jangan terkejut lelaki macho di luar sana
Waist Nipper nie bukan hanya direkabentuk untuk wanita sahaja tetapi is direkabentuk untuk seisi keluarga...

PREMIUM BEAUTIFUL WAIST NIPPER/BENGKUNG

produk SUPERBRAND...!!!

cost effective....LIFETIME WARRANTY....!!!

100% PROVEN

NO SIDE EFFECTS

hanya pakaikan di badan anda

"Dengan pemakaian Bengkung Premium Beautiful, hanya pakai perut buncit anda akan jadi rata dan ia bertindak sebagai 'fat burner' yang membantu untuk meningkatkan metabolisma badan, dengan itu ia akan menambah pembakaran kalori di badan. 
Ramai lelaki buncit telah kami bantu.."


dan selain dari itu

ianyer bukan sahaja dapat meratakan perut anda kembali tetapi jugak dapat memberikan sokongan kepada tulang belakang anda dan seterusnya mengurangkan sakit belakang !

..

selain dari itu, Waist Nipper jugak memberikan anda tidur yg sihat sepanjang malam


dan lagi Waist nipper jugak mengurangkan risiko mendapatkan angin pasang atau hernia atau menyembuhkan hernia symptom.


jadi apa yang anda tunggu lagi lelaki2 semua ???


atau untuk semua isteri2 di luar sana, bole la kalau nak berikan hadiah istimewa untuk suami anda atau untuk lelaki yg penting dalam hidup anda seperti ayah anda etc

Biarlah mereka merasa hebat di hari Raya yg tak lama lagi akan menjelma...


sooo aper tunggu lagi ???


call / sms Nora 013-981 6675
atau email norahamsan@yahoo.com


we are offering installment package

and credit card or debit card is applicable now....!!!









Note: We an authorized dealer of Premium Beautiful. We provide professional service and consultation to make sure you all get the best. Free demo and consultation provided.

2 comments:

  1. Pada yg suami2 boroi tu..
    Jomla pakat2 pakai bengkung yer..
    Bukan takat makin handsome..malah makin macho..
    hehe..

    ReplyDelete
  2. Betul Ain, duit g Gym pun jimat...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...