08 June 2011

Body yg macamana idaman kalbu ???


Kalau tanya pendapat kaum hawa kat luar sana? Which body do you prefer?

Bentuk body yg macamana yg diidamkan ??

Nak yang kurus melidi sampai tak jumpa cari mana br*a*t atau atas besar dari bawah sampai terjojol atau besar bawah sampai nampak rendah atau pinggang ramping cam kerengga dan dada bidang dan pinggul yang montok?

nampak bentuk mana yg idaman kalbu ?? 

apple ?? Pear ?? hour glass ?? atau banana ??

Meh kita kongsi sikit ciri-ciri setiap satu bentuk badan wanita ni.

1. Straight/Cylinder

Terlalu kurus kadang2 terus takder shape.  Kelebihan body macam ni senang nak pilih baju sebab semua saiz blh masuk tapi rasa-rasa cantik tak baju tu kat badan? Cuba tgk gambar ni? Cantik tak?

Terlalu kurus.. Cantik ke ?


2. Apple Shape

Bahagian atas body lbh besar dari pinggul. Mcm tak balance dan orang yang mengalami masalah ni tetap akan kelihatan berisi walau dia mempunyai berat yang ideal.

Bahagian "atas" terlalu besar 


3. Pair Shape

Bahagian bawah body lebih besar dari atas.
Agak susah nak pilih baju or seluar.

Bahagian "bawah" terlalu besar 


4. Hour Glass body

Bentuk badan yang hampir sempurna, idaman setiap wanita. Sebenarnya kita kadang-kadang tak perlu kurus melidi nak dapat badan mcm ni, hanya perlu sedikit penjagaan dan bantuan pakaian dalam yang betul untuk seimbangkan.

Perfect body 

Jadi, sebenarnya semuanya terpulang pada kita yang mana yang kita suka.

itu yg memang boleh buat pilihan kan macamana dengan yang langsung xleh diberi pilihan langsung sebab dah lahir dengan bentuk tersebut tapiiii kita masih boleh mengubahnya bukan dgn pembedahan, bukan dengan diet yg gila-gila, bukan dengan pil kurus, bukan dgn senaman siap personal instructor tetapi hanya dengan sentuhan pakaian dalaman...

Yang sudah berkahwin dan beranak pinak plak maybe rasa agak mustahil nak dapatkan berat sebelum kawinkan, tapi at least Nora still dapat body shape yang seimbang selepas mengandung dan lahirkan 2 org anak and now xleh la nak ckp aper sebab tgh pregnant kan, so bg chance badan kembang setaman ekekekeke. 

Siapa tak sayangkan bentuk badan sendirikan, namun perkahwinan perlukan cahayamata dan kitalah yang perlu berkorban.  Tapi zaman serba canggih ni, pelbagai kaedah tersedia depan mata.  Produk-produk pelangsingan makin banyak di pasaran so kitala yg perlu bijak membuat pilihan.

Dan Nora sendiri mmg tak pernah menyesal memilih Premium Beautiful sebagai kaedah pelangsingan badan.  Hanya perlukan sekali pelaburan seumur hidup kerana produk ini bukan sahaja SUPERBRANDS malah ianya LIFETIME WARRANTY.

"Good Thing Doesn't come Cheap"

so, aper tunggu lagi

call/sms Nora 013-981 6675
email norahamsan@yahoo.com













Note: We an authorized dealer of Premium Beautiful. We provide professional service and consultation to make sure you all get the best. Free demo and consultation provided.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...