28 June 2011

900 kalori terbakar dalam 1 jam ??


Ok, today nak citer pasal kalori.  

Apa itu kalori???
Kalori adalah unit tenaga makanan.

Keperluan kalori adalah berbeza untuk setiap individu. Biasanya, dalam sehari kalori yang diperlukan oleh lelaki dewasa biasa adalah antara 2000-2500 kalori. Manakala untuk wanita dewasa biasa pula adalah 1600-2000 kalori sehari.

Jika pengambilan kalori adalah lebih, ia akan bertukar menjadi lemak.  Inilah yang mengakibatkan individu menghadapi kegemukan.  Dalam pengiraan 8000 kalori adalah sama dengan 1 kg berat badan manusia.

Oleh itu, kita haruslah menjaga dan mengawal pengambilan kalori.  Kalau tidak, jawapnya gemuklah kita.  Kita kena sentiasa mengamalkan pemakanan seimbang...

macam dalam piramid makanan nie

Tahukah anda dengan pemakaian Premium Beautiful, anda boleh membakar 900 KALORI dalam masa 1 JAM!!!

So...dengan pemakaian PB secara konsisten selama 8 jam sehari, anda mampu membakar sebanyak 7200 KALORI dalam masa 1 HARI!!!



MUDAH KAN!!!

ANDA MASIH BOLEH MAKAN SEPERTI BIASA, TAK PERLU EXERCISE, XPERLU DIET, HANYA DENGAN PAKAI PREMIUM BEAUTIFUL JE DAH BOLEH TURUNKAN BERAT BADAN..

FUH!!!! Hebat bukan, cuba tengok brape kita boleh bakar kalau buat aktiviti2 kat bwh ni jer.


Berlari...boleh bakar 700++ kalori jer!! 

Berenang...boleh bakar 500++ kalori jer!! 


Skipping...boleh bakar 700++ kalori jer!! 


Berbasikal...boleh bakar 650++ kalori jer!! 
 
Jauh beza kan..dengan pemakaian Premium Beautiful yang dilengkapi dengan teknologi F.I.R, anda boleh membakar sehingga 7200 kalori dalam mase 1 hari jer. Baguskan!!

So...ape tunggu lagi.  Dapatkan set Premium Beautiful anda sekarang!!!

Nak tahu macamana ??

Bole call atau sms saya di 013-981 6675 untuk keterangan lanjut atau anda juga bole email saya di norahamsan@yahoo.com







Note: We an authorized dealer of Premium Beautiful. We provide professional service and consultation to make sure you all get the best. Free demo and consultation provided.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...