19 June 2011

11 weeks of pregnancy



Today cuti bersempena kemenangan skuad Terengganu untuk Piala FA yg baru nih kan... so we all bercuti-cuti sambil kemas rumah aper patut.. rumput pun dah panjang.  Lama xbelai taman sekangkang kera ai nih


So, nak amek feel kejap... tapi xnak citer pasal Premium Beautiful


Nak citer pasal my pregnancy saya pulak... lama dah xciter kan..


Alhamdulillah pejam celik dah hampir 11 weeks of pregnancy  and surprisely, saya xbuat lagi kad merah ekekeke


Ok, next week akn set time utk buat kad merah, walau bukan plan nak bersalin government hospital tp to be precaution.  Mana tau xsompek.. ha ekau jgn buat hal karang kena bebel dgn nurse gomen baru tahu 


so far ini yang tertulis dalam mybabycentre.com utk 11th week of pregnancy



Fetal development - 11 weeks pregnant



You're getting close to the end of the first trimester. Most of the baby's critical development will be behind you after the next couple of weeks, and the odds ofmiscarriage will soon drop considerably. 
Inside pregnancy video: a 3D animated look at a baby in this week of pregnancy. Take a look!
Measuring from the crown of his head to his rump, your 1.5-inch / 4-centimetre fetus has all his parts, from tooth buds to toenails. Your baby is busy kicking and stretching; his movements are so fluid they look like water ballet. Fingers and toes have fully separated. Now the fetus's main task during the next six months will be to grow larger and stronger until it can survive on its own outside the womb. 

Information you need, just when you need it

Why not get our free newsletters? Sign up here.


A dark vertical line of pigmentation, called the linea nigra, may appear on your abdomen. Your uterus has risen above your pelvic bones and your doctor can now feel it during an external examination. 

Finding sleeping difficult? Find out why you may be getting disturbed nights

• Note: Experts say every baby develops differently - even in utero. These fetal development pages are designed to give a general idea of how a fetus grows in the womb. 

ok, so far Nora plak

*  xleh xmakan, atleast kena makan sket kalau tidak rasa loya semacam
*  kalau makan, xleh kenyang sgt.  Kalau overdose walau hanya minum air pun akn rasa nak terbelahak
*  Bila rasa mual menjolok tekak, akan cuba dapatkan khidmat cik assam tapi nie pure asam jawa + gula + cili.. ok nanti upload gambo.  syedaappp
*  Kalau mahu bertahan dari mual, kena mengunyah apple hijau.  biar masam2 tanpa artificial ;)
*  First few weeks rasa nak makan pedas-pedas.  Means kena ada cili api potong.
* but sekarang, xleh tgk nasi putih.  Saya akan terbelahak.
* mengidam ??? so far xder per lagi kecuali takoyaki a.k.a tako tao.. owh nie saya dah melantak 4 kotak and surprisely idak terbelahak ahahahahaa xkan anak saya upgrade dr otak2 melaka (ain) lepastu ikan pekasam pekan rabu (Rayyan) and now Tako Tao (jepun) ekekeekke
* some doctor says, morning sickness adalah imagine dlm mind... but cuba ko ngandung meh nak tgk imagine ke tak imagine ekekekekek emosi plak

oklah peeps,

udah-udahler ler kan...

karang saya rectify balik aper yg xbole and bole selepas 3 bulan pertama...

and no worry bisnes still on walau saya mabuk2 malam... ha youuu ai mabuk malam... balik keje jer flat macam hape... but alhamdulillah semalam saya mkn roti gardenia Butterscotch from breakfast until dinner and wallah saya ada energy ekekeke


Imagine 1 buku butterscotch for 1 whole day ahahahaha


so butterscotch la saya and confirm slim ler lepas nih ekekekeke

gambar dr cik google

ok, sekarang pencarian butterscotch 7 buku utk next 7 days ekekekeke


En Gardenia sila ler appoint saya jd duta u... ekekekeke


ok until then dear readers...









Note: We an authorized dealer of Premium Beautiful. We provide professional service and consultation to make sure you all get the best. Free demo and consultation provided.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...