16 May 2011

May Event

This entry dedicated to my beloved sista and brother.

Semua org tau kan, setiap kali masuk bulan May sure 3 hari istimewa yang berada dalam lingkungan bulan May.

Pertama Mom's day (sunday minggu kedua bulan May)(nie semua org sure ingat sebab semua org ada connection dgn manusia bergelar mak) 

yg kedua adalah Teacher's day (16 May) (nie sentiasa ingat sejak dr zaman sekolah, lepas tu lupa sekejap sampailer anak dah sekolah but saya akn sentiasa ingat sejak my brother become a Teacher)

and ketiga adalah Nurse's Day (12 May) hah nie sapa yg tahu angkat tangan ! ahaha sure kome xtahu kan tentang kewujudan hari jururawat, ha kalau ada readers yg bercita nak mengurat Nurse sila prepare aper patut yerk masa hari nih ehehehe
(saya ingat tarikh nie, sejak my sista jd nurse) 
kalau idak haram nak tahu ada hari jururawat ;)

So, special for my brother Norrasid Bin Hamsan & my SIL Zaiton Binti Aliman
Happy Teacher's Day buat kalian, 
semoga menjadi Teacher yg berdedikasi + sabar dalam mendidik anak bangsa
Tanpa Teacher tiadalah seorg Doktor, Engineer, Arkitek, angkasawan, Professor hatta Perdana Menteri sekalipun


nie pulak cenderahati utk Teacher anak saya kat Tadika, xper nanti abis sekolah bg hadiah besaq sket wokeh Along ;)

8 kuntum rose utk 8 org Teacher Tadika 
+ 2 doll keychain utk teacher 6 years old ;)

Terima kasih Teacher, kerana mendidik anak-anak ku dan sabar melayan kerenah mereka.  TQ so much!


and for my sista Norelenda Hamsan and Norzarita Hamsan
Happy Nurse's day (12 May)
semoga kalian menjadi Misi yg berkaliber, sabar menghadapai kerenah pesakit and ikhlas dalam menjalankan tanggungjawab..




This quote taken from my sister sms ;


Lilipop berkata kepada coklat, 
"kita ni sungguh maniskah? 
coklat menjawab, "Awak ingat kita nie dah cukup manis ke?" "awak tgk misi tgh baca post nie, lagi manis" "Tgk Dier senyum, manisnyer...


Maka cik Misi semua.. sila berikan senyuman terbaik anda kepada pesakit! sure ramai pesakit anda sihat dgn segera, tapi jgn terlebih sudah nanti diabetes plak ehehehe


Jgn mare yer uteh & angah. Peace!










No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...