08 May 2011

Happy Mom's Day...



Ibu... ibu..
Engkaulah ratu hatiku..
Bila ku berduka
Engkau hiburkan selalu
Ibu.. Ibu
Engkau ratu hatiku...


Pagi-pagi lagi si comel saya dah wish Happy Mother's day kat saya... so sweet okeh...


And macam bisa tugas saya bermula seawal 5 pagi... yer kawan-kawan saya xpunyer helper... maka tugasan di rumah terbahagi dua di antara saya dgn my husband... alhamdulillah dapat husband yg ringan tulang dan ringan mulut jugak ehehehe... and memang betul tugas sebagai ibu + wanita yg berkahwin memang xpernah selesai.... 


Imagine our mother dulu... kena buat kerja rumah + jaga kita dr kecil sampai besar... belum lagi jaga adik beradik kita... semua without helper... ada tak der ayah lah menolong buat kerja... Sebab tu macam saya kecik-kecik dulu seawal darjah satu dah start basuh kasut sendiri... my sister Angah darjah 4 dah start iron baju sendiri... and rasanyer by Tingkatan satu rata-rata budak2 baya saya dah pandai masak atleast nasi + telur goreng + sayur goreng...


Teringat dulu masa sekolah kiranyer sapa yg pandai goreng ikan tanpa "shield" tudung periuk + tahu buat dan hafal bahan-bahan utk bumbu @ rempah goreng sayur adalah wanita yg terhebat... and layak ada pakwe ekekekeke...


tu semua atas didikan siapa ??? mestilah ibu kan betul tak... maka bersempena 8-May-2011 ini saya nak ucapkan...


Selamat hari ibu buat semua kawan-kawan yg bergelar ibu, mama, mak, mommy, ummi... dan kepada sesiapa yang tidak berpeluang menjadi ibu... Selamat hari ibu juga buat anda... kerana di dalam hati andalah 'ibu'...



Buat ibu saya yang tercinta.... Hajah Masitah Binti Sirat... Selamat hari ibu... semoga Mama di kurniakan kesihatan yang baik, dimurahkan rezeki, di panjangkan usia dan semoga Mama dirahmati oleh Allah...

Lurveee uuuu Mama....



Terima Mama, kerana melahirkan + membesarkan + mendidik uda sehingga uda menjadi seorg Ibu hari nie.... dan walaupun Uda menjadi seorg Ibu... Mama lah Mentor terbaik yang Uda ada... 
Terima kasih kerana memahami anakmu...
yer walau ibu dulu garang ehehehehe tapi xper Uda sayang ibu sgt... garang ibu dulu ada makna tuuu!! ekekeke

ok dedikasi utk ayah... kita postpone masa Father's day nanti ehehehehe.... Don't worry I love u Both very much ;))

Luv u,
Uda ;)

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...