21 May 2011

Hanis True Story


Cilok dr CDM Hanis. Thanks dear :)

Sebut je perkataan GEMOKKKK semua wanita pasti PHOBIA!

Saya pun tak lari dengan perasaan phobia. Being me, dari kecil memang dilahirkan berisi. Saya jarang2 lah orang cakap kurus or kecil.

Di waktu remaja, 13 years old, saya penah mengalamai crash diet yang sangat teruk. Akibat tertekan dengan ejekan rakan2 sekolah. (u know who u are) I was 13 at that time and being on the chubby side is like a CRIME. Seolah2 tak diterima oleh masyarakat.

gemuknye time niii!!

And my sepupu/ family pun suka label " Ooo adik lagi besar dari kakak" Truth is I MEMANG SAKIT HATI dengan makcik2 yang melemparkan kata2 itu. Rasa nak sepak je.

So i secretly went to a pharmacy, beli pill untuk kurus. Can u imagine a 13 years old dah consume benda chemical ni tak elok untuk badan... cuba imagine kalau anak u sendiri kena macam ni..? isk2..

So i makan berbulan2 jugak la my mom tak tau, sampai i kurus cengkung, i don't take rice at all. Kawan2 mula tegur waa dah kuruss nyeee I was so happy.. at that time.  Tapi happy tak kekal lama.  After that i muntah teruk.  My stomach tak boleh terima makanan at all! Kena amik ubat pulak tahan muntah etc.  Pastu time tu plak my mom paksa makan balik. hahahahaha

So benda ni tak kekal lama...i jadi berisi semula, yela diet pills once u stop tendency u nak naik balik semula sangat2 tinggi!!

Long after that masuk pula university, masuk gym PHillip wain.  Wah masa awal2 sign up sangat2 rajin to da max.  Every week tak penah miss! Yes i managed to loose weight n body pun turun inches.  I managed to drop until size 10! woohh dr size 14 kire ok la kan.

60kg kot time ni

Tapi ni pun tak kekal lama... bila bz dgn exam and all. I tertinggal .. and nak start balik punya la malasss.... end up my dad x nak dah continue dgn philip wain tu pasal bazir duit. 

me 65kg! chubby niee

Lepas tu masa dah nak kawen, i diet lagi... nak cantikkan. I managed to loose 10kg from 65kg to 55kg!! Sangat happy!! Wahwahh.. wanna know my secret? I tak makan nasi selama 1 tahun 1/2!!

Tapi bila dah kawen jeee... ha amik semua makan.. makin lama makin berisi!!

during our honeymoon in HK, masa ni 55kg! 

And lepas beranakkk oh no no... my weight jadi 74kg! Damn it lg teruk dari zaman anak dara.  Yes dengan perut jadi flabby, stretch mark lagi very hideous!! 

I suka pakai baju besar2 and yang tak melekap pada body sebab maluuuuuuuuuuuuuuuuuu

Happy nye aku makan eskrimmm ehe

Then I pujuk hubby i suh hantar gi London Weight Management.  Best memang best rasa diri di belai.. cewah.. masuk sauna room, hotblanket, massage lagi etc and dia plak bagi i menu suruh follow.. No meat, just veggies, roti and nasi pun tak boleh.  Air kosong wajib minum, coffee is totally no no.  Lama kelamaan saya sedar yang menyebabkan saya kurus partly sebab diet tu.  Last2 malas nak sambung treatment sebab? Dia suruh tambah lagi and at that time my weight dah tak berubah2 pun sama jek.  hmmm


65kg, after 5 months deliver kot gemuk kan? siap ade orang ingat i pregnant 5 bulan!! Oh tidak!!

A year later saya diperkenalkan dengan product Premium Beautiful.  Saya tertarik bila dengar testimonial2 pengguna Premium Beautiful.  Ok lah saya pun terus mencuba sebab ada lifetime warranty so ape nak takut? 

Bila pakai effect yang saya rasa skali ialah buang angin kerap (mind u i ni pengidap gastric kronikk), stretchmark pudar, then masalah buang air besar tade lagi dah, body shaping, berat menurun, selera makan terkawal dan sebagainya!!  Bila ramai orang tegur dengan perubahan2 badan terus tak pikir panjang buat biznes pula.  Dengan PB kita tak perlu kawal makan, sebab automatically x kan rasa nak makan! Best2!

Picture was taken after 2-3 weeks wearing PB early 2009

I've lost 5kg in 3 weeks!

I'm currently wear size 12 tho, i'm not a size 10 or 8.  I would never be that girl.  For me what important most is i have a figure.  Cukup takyah kurus kerempeng.  Asal ade size baju di warehouse or mana2 butik menunjukkan saya bukan OBESE.  heheee

Lepas melahirkan anak ke2 @Brunei Expo.

For me pakai PB lah paling senang dalam dunia! No diet, no pills, no need to go slimming, save money, and also no exercise (ni incase pemalas exercise)

Akibat dari tu ramai tanya pasal PB dan saya nekad join bizz! ;) Alhamdullilah tak sia2 pakai PB!!

Jika anda berminat bagi mendapatkan sentuhan Premium Beautiful dan mungkin mahu menambahkan pendapatan.  Jangan malu-malu...

Call Nora 013-981 6675
email norahamsan@yahoo.com








Note: We an authorized dealer of Premium Beautiful. We provide professional service and consultation to make sure you all get the best. Free demo and consultation provided.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...