18 May 2011

Hamsan's Family Day

aiii lama tul nak upload gambar kan ehehehe


Kira nie entry backdated lah. Lama dah amek dlm phone nie tapiii punyer ler bercinta nak cari cara nak upload gambar dlm PC  ekekekeke maklum selepas di hantar baiki 3G saya dah xleh function (eh xder kena mengena kan tapi xper nak citer jugak) ehehehe...


xper ler kita guna ler phone nie smpi buruk yerk...


Masa nie cuti labour day, sambil2 memeriahkan majlis kahwin sepupu belah mak saya di Mersing.  so layan gambar kat majlis kawen dulu.


Gambar Papa & Rayyan, masa nie time nikah. Berminyak muka memasing.


Rayyan

Ain

 ha tgk mak sedara rebutan, pantang tunjuk camera semua berpusu xleh ai nak pose sorang semua nak interframe!

With my sista kat Sabah, haku juga muka kembang setaman, tapi xper body dah agak sama (masa nie ler) ehehehe

My Doter & Me (nenek plak interframe ehehe)

akhirnyer, dapat juga puan tanah posing sorang ehehe tapi mak ku lak interpreme ;)


hah mana lak gambar pengantin ek, kata g majlis kawen. Gambo Puan tanah sekeluarga jer dah banyak. sat korek External sat


Selamat Pengantin Baru Man + Nurul, 
semoga berbahagia hingga hujung nyawa


Lepas majlis kawen nie, kitaorg amek ler kesempatan wat small gathering utk Hamsan's Family.  Punca nyer xlarat nak drive balik segamat biler abis majlis,  terus check-in kat Seri Malaysia tapiii nak jadi ceriter, booking dah lama sgt dah rasanyer tapi bilik xsiap lagi sebab ada one group nie lmbt check-out. ermmm sabo jer ler melepek kat lobby.  Lobby plak baik punyer location depan swimming pool.


Soo sesambil tggu nie saya terus jer salinkan baju Ain & Rayyan dgn swimming suit... Papa plak terjun kolam dgn slack + Collar Shirt boley ??? ehehehe


tgk kanak-kanak ribena happy ler sgt2. siap terjun dgn long sleeve ehehehe

ni kaum bapa melayan anak. mak mak plak duduk bergossip sambil tggu bilik nak siap kemas.


Malam plak, Along dah siap-siap order makanan konsep BBQ gaya bebas, kira xyah ler nak dressing bagai, pakai jer baju aper sajer asal ko leh makan dgn jayanyer ;)


Layanler gambar2 kitaorg berBBQ and berkaraoke (eh karaoke xsempat amek gambo sebab semua excited nak sumbangkan suara yg sumbang).


ha nie antara binatang yg jadi mangsa malam tu

dan ini jugak, hat belakang tu kambing bakar yer puan-puan all time favourite!

Sate pun ado jugak

Mee goreng sedap and fries utk kanak-kanak ribena

Nasi goreng pedas meletops, nampak putih suci murni tapiii pedas yg amattt

rojak petis (xsilap)

hat nie salad melayu and the gang

Meja makan kami, tgk ramaiii kanak-kanak ribena 
(besaler mak sedara feveret ehehehe)

Along + Uteh & family

My parents + FIL Uteh & Angah Family 
(anak angah nie bersepah ler kat meja org lain ehehe)

Suasa malam tu, tgk sikit jer kan my Family tapi meriah uolss

Tgk anak dara dua org ni, macam org bercinta 
(pantang jumpa nie melekat jerk)

Anak bujang saya yg makan fries jerk, sian ye angah nasi goreng pedas ler sgt!

last but not least, Mak su Mira.  Abis di punut udaaanngggg jerk. Cuma small size, kalau besar godang maveles !

So far, food biasa-biasa jer kalau nak compare dgn Hotel.  Tapi berbaloi2 dgn bayaran sekepala RM40 (Dewasa) & RM 20 (kanak-kanak).  ok lah pasa saya kalau BBQ ada kambing udah marveles (all time favourite)

Yg paling best, kami siap tapau u.  Hah kau mampu ???   Maklum memasing bawak tipuware besar godang masa keluar rumah isi breakfast.  ha kalau gi dinner bole ko tapau ??

Owh, lepas sessi melantak.  Kitaorg memasing berlawan-lawan menyumbangkan suara yg sumbang ahahahha.  Gambar jer takdek.  memasing ingat suara macam Siti, Ella, ramai ler lagi.

Sessi bergossip diteruskan oleh mak pak kami bersama keluarga pengantin baru sampai pukul 12.  kami anak-anak dah selamat beradu ehehehehehe

Esok pepagi ada acara jugak.  Acara kuak lentang, lintang pukang dlm swimming pool.  Ya ampun, ramai beno umat manusia sampai susah nak swim yer ler labour day yang.  Semua nak bercuti.

Lepas acara kuak lentang, acara kemas2 baju plak, checkout ler yang oi. esok mau keje.  My family teruskan balik ke Segamat, we all plak terus lalu Rompin-Kuantan-Terengganu.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...