10 May 2011

Berita Baik utk Breastfeeding Mother

Untuk ibu-ibu yang sedang / akan / telah menyusukan anak... yer walau anda dah berjaya Breastfeed anak anda... anda juga perlu tahu info ini....

Ini adalah testimoni... salah seorang Pengguna dan juga Biz Partner semasa menggunakan Premium Beautiful... Credit to Eila


Testimoni saya pasal Breastfeeding Rayyan dah letak kan... cuma saya xpump susu maklum Rayyan dah tua dah ehehehe... 

Tahukah anda yang dengan memakai PB ni, secara tak langsung boleh menambah kuantiti susu bagi ibu yang masih menyusukan baby…

Memang betul….mengikut pengalaman saya sendiri, susu saya walaupun dah lebih 1 tahun umur anak…masih lagi banyak dan lancar.  Ini semua adalah kesan tindakbalas FIR yang terdapat dalam setiap jahitan PB ni.  Alhamdulillah setakat ni stok susu syahmi masih lagi mencukupi…mungkin sempat cecah umur dia setahun setengah nanti. Cuba tgk kat bwh ni….



Stok susu Syahmi...



Haaa...ni stok susu Syahmi lagi kat Deep Freezer kami...

Ha...kalau nak tahu..inilah TUAN PUNYER susu ni...


Muhammad Ameer Syahmi... 


Kalau u all nak tahu, susu ibu ni kalau letak kat dlm deep freezer, boleh tahan lama tau…cuba tgk info kat bawah ni…boleh jadikan rujukan kita bersama…
  • Di dalam suhu bilik (19 hingga 26 °C), tahan sehingga 4 jam 
  • Di dalam bekas penyejuk (cooler bag/box) (kurang 4 °C), tahan sehingga 12-24 jam 
  • Di dalam peti sejuk (kurang 4 °C) (selalunyer peti sejuk satu pintu), tahan sehingga 7 hari 
  • Di dalam peti sejuk bahagian beku (Peti sejuk 2 pintu), tahan antara 1-3 Bulan  
  • Di dalam peti sejuk (-18 hingga -20 °C)(Chest Freezer), tahan antara 3 hingga 6 bulan

Jom kita ramai2 susukan anak kita selama yang mungkin...selain dari kena berfikiran positif n ikhlas nak susukan anak kita...kita pun kena gak sentiasa berusaha..contohnya dengan pakai PB ni..

Saya percaya ramai breastfeeding mom di luar sana yang sanggup makan macam-macam, beli vitamin macam-macam, beli supplement macam-macam semata-mata untuk menambahkan susu utk anak-anak... saya tahu sebab saya salah seorang pembeli / pengguna / penguji tegar... milkmaid tea, oats, red date tea etc just name it... ehehehe sampai halba yg pahit tu pun eden telan... tu belum kira habatussauda nyer ehehehe

Sesungguhnya susu ibu adalah yang terbaik untuk anak kita...

Nak tahu lebih lanjut... bole sajer

Call 013-981 6675 atau email norahamsan@yahoo.com











Note: We an authorized dealer of Premium Beautiful. We provide professional service and consultation to make sure you all get the best. Free demo and consultation provided.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...