27 May 2011

1001 Masalah dan penyelesaiannya...

Amboiii aiii tajuk dah macam hikayat 1001 malam jer kan ehehehe

Nie ha nak citer, kita kaum wanita nie sokmo jer ada masalah ye tak? sampai naik botak kepala pikior masalah.   Ha wanita-wanita semua betul tak ??


camni la kot rupernyer tapi gambar nie lelaki ekekeke

Salah satu masalah yg acap kali la kena kat wanita nie, macam period pain (nie anak dara + sesetengah mak dara kena), pastu dah kawen, mengandung, beranak ha masalah rupa paras body, alignment semua lari (sket jer nih).  mula la tgk cermin pun nyampah, kalau bole cermin xyah beli yg full body paras2 muka sudah ehehehe


isk isk jgn sampai nguper gini udah

Tetapi jangan risau setiap masalah ada penyelesaian betul tak?

Kalau masalah fizikal yg membelenggu, macam nak kurus balik, nak bg body fit g lah bersenam, berdiet, bergymnasium, nak cepat kurus makan ubat kurus ehehehe.  Ha nak ilangkan rekahan (skretchmark) masa mengandung dulu, pakai la segala krim di muka bumi nie, betul tak kawan-kawan?

Tetapi rajin ke kita bersenam ??? rajin ke kita nak g gym kawan2 ?? berani ke nak amek ubat kurus lama-lama ?? rajin ke nak berdiet biler tgk makanan terbentang indah depan mata ?? ha rajin ke nak sapu segala mak nenek krim kat badan every day ???

Jawapan : kenalah rajin kalau nak cantik betul tak ??

Tetapi... ada cara yg bole membantu proses2 di atas kawan2, tanpa bersusah payah bersenam (bg pemalas lipas macam saya tapi nak kurus), tanpa perlu bergymnasium (utk xder masa macam saya tapi kalau buat bagus bg stamina badan sket), tanpa perlu berdiet (macam saya yg suka makan, tapi sila la makan ikut piramid makanan Nora!), tanpa amek pil kurus (bg yg penakut nak consume ubat macam saya), tanpa perlu tenyeh segala krim mak nenek (bg yg selalu yg xder masa nak belek badan lama macam saya jugak)
bersenam utk bg badan cergas dan berstamina

hah masuk gym siap ada personal coach.. best tak?

pil kurus.. berani tak amek utk long term ??


Macamana ???

Dengan Premium Beautiful (sekurang-kurang pakai 8 jam sehari) dapat membantu anda menyelesaikan 1001 masalah wanita...

nie from pengguna tegar Premium Beautiful DDM Maisarah, tapi yg warna merah from my own words ;)

according to my experience yang dah bertahun wearing Premium Beautiful Corset.... i've less problem with my health especially problem2 yg selalu kaum2 wanita alami laa....mcm yg dari mai dgr and share dgn kawan2....

to be honest...i'm wearing PB sejak bfore kawen...sampai la ke hari ni...in confinement anak pertama n kedua i'm wearing PB!!..and berterusan la,i'm wearing it 8hours a day....pegi keje sampai la balik keja..

selalu part nie ibu-ibu lah yg risau lepas bersalin betul tak?




1. I Have NO Strech Mark At All

slalu bila sembang2 dgn kawan2...byk yg mengadu ada strech mark la n etc...saya kadang2 bingung,mcm mana la bentuk strech mark tu kan..sebab dah sampai anak dua,mai memang x pernah ada strech mark...my tummy is clean(bukan nk show off okeh!!) so..one day i ask my sister,strech mark tu mcm mana erk...and dia tunjuk la...then i know..memang x lawa la kan kalau badan kita ada kesan2 mcm tu..i wonder kenapa i takde sedangkan i pun pregnant and bersalin... after dah few years, baru i tau kenapa i takde Strech Mark... its because of my PB Corset...!! omg... memang i sukee gilerrr.....!!

Testimoni Nora plak : Yup memang betul tau, walau saya sempat pakai PB dalam sebulan setengah before diumumkan pregnant, memang saya notice my strechmark kat punggung dah beransur2 hilang... la nie sure galak balik naik sebab preggie kan ehehehe owh saya ada strechmark kat punggung jer yer uolss ehehehe


2. White Discharge...

Most of women ada white discharge ni from our vagina....sama jugak, bila girls talk kan...semua bende cerita.  bila dengar cerita dorang....i pun wonder, apesal aku takde problem mcm tu...after few years wearing PB untill i join into the business venture....i introduce this products to most of my frens..rata2 bagi feedback white discharge dah takde atau kurang....owhhh baru saya tau...kenapa saya xde masalah tu...


Testimoni Nora : part nie pun memang betul, memang kering jer xder discharge.  Kalau kawan-kawan pernah pakai pad herba etc kan, memang tindak balas dier macam tu lah.  Cuma pad tu kawan-kawan kena beli every month kan kalau PB, once in lifetime pastu siap ada warranty lagi aper nak risau :wink:wink:



3. During Confinement.....

During confinement i'm wearing PB...masa anak sulung,saya bersalin secara ceaser...so i can only wear my PB after 3 weeks of operation, anak second mai bersalin normal, so boleh pakai PB after 1 week bersalin.  After dh pakai PB,memang rasa selesa sangat... pergerakan selesa,t ak macam kita pakai bengkung yang lilit2 tu... memang susah nk gerak!! and menyiksakan okeh....

i've no problem dengan rahim jatuh or apa2... since PB betulkan semula kedudukan rahim and kemaskan lagi rahim n perut kita... alhamdulillah... memang mai takde apa2 masalah during confinement... x perlu teruk2 makan jamu...just wearing PB, our inner health akan terjaga sekali....confirm...

sebab bila makcik urut dtg on the last day of confinement mesti xde masalah... rahim dlm kedudukan yg betul and semua dah ok..:-)

and yang lagi best.. ramai org ada masalah bengkak susu kan...?? and to my experience.. i've never experience this problem... i pun heran laa... so,i rasa sebab PB la.. sbb ada terbaca that day, PB boleh stablekan susu badan kita.. kalau sikit.. dia byk kan.. kalau byk dia boleh control.... and even mai x pernah ada prob nipple melecet ke and etc... yup... its true!!



Testimoni Nora : wow best dgr mai ckp syok berpantang dgn PB and saya memang looking for this for my third confinement.  Maklum segala jenis bengkung saya dah try pakai (just name it dr zip on, bertali and berlilit dr tiang seri) and i know the feel was.  No worry saya akan share my testimoni ;)



4. No period pain at All....

Before pakai PB masa anak dara dulu memang mai ada prob dengan period pain yg teramat sangat.. sampai pengsan pun pernah.. but after wearing PB...there NO period Pain at all!!.... magic kan?? memang betull...seriyesss.....


cute nyer warm water bottle dier eheeeh tapi dgn PB xyah dah

Testimoni Nora : saya memang xder period pain seteruk mai, cuma time kawan baik datang ada lah cramp perut di perut and at my back.  And memang walau merasa ber PB 1 bulan setengah and masa ai mula2 pakai PB memang expecting period.  Memang first time ever experience period without cramp2 semua.. i loikee!


5. Active....Fresh....Energetic All day Long...

yup...FIR meggalakkan peredaran darah kita... so,bila darah lancar.. kita akan rasa fresh, xde letih2.... asik nak tido and lepak2 aje... i'm energetic... memang xleh duduk diam la... rasa2 nya memang mai x pernah duduk saja2 je kat rumah lepak2.... hihihi... kalau ada masa terluang pun.. xde la nk letih2 kat umah...mesti nak klua jalan2 jugak..!!


hah rasa nak terbang jer sepanjang hari... eh bukan high wokeh ekekeke

Testimoni Nora : yup memang segar sentiasa.. badan rasa ringan.  Walau kurang tidur mind u.. saya tidur around pukul 11 camtu and akn bgn pagi around 4am utk langsaikan kerja-kerja rumah (maklum org xder bibik kan ehehehe) including updating my blog.  And alhamdulillah bole kekal segar and cergas lagi u, sepanjang hari!


6. Tiada masalah kesuburan....

haaa...yg ni ramai tanye..especially kwn2 yang belum ada rezeki.. i admit.. ini semua kekuasaan Allah S.W.T... tapi Allah mesti nak uji seseorang hamba dia tu dengan cara tersendiri... so, kalau ada yg hadapi ujian mcm ni.. susah untuk mendapatkan zuriat.. please.... cuba cari alternatif.. jgn hanya duduk diam and tggu rezeki bergolek dari Allah.. maybe dia nk kita berusaha dari segi ni...

Alhamdulillah mai xde masalah ni...anak kedua and ketiga memang planning... tapi x menjadi sbb subur yg teramat... huhuhu.... dah makan pills pun tak menjadi tau.. so memang rezeki Allah nak bagi kan...

and for your info...Alhamdulillah few of my customers yang pakai PB sbg alternatif untuk dpt kan zuriat... dah pregnant... ada yg masih belum... tapi kalau cuba and manjadi... kan best?? dari tak cuba langsung... x tau kan....:-)


best kan dpt perut camnie... eh tp yg berisi punyer bukan lemak ek ekekeke

Testimoni Nora : Alhamdulillah, saya nak pakai PB pun setelah 7 months usaha utk dpt third.  Either Ain (my leader) pun xtahu niat saya nie.. dier cuma tahu sebab saya ada back pain ehehehee.. xsangka sebulan setengah pakai bole preggie.. yup someone will say ala 7 bulan jer bukan bertahun confirm lekat punya... ok cuba bayangkan kalau saya langsung xtry pakai PB, tah2 Rayyan 4 thn lom tentu dpt adik.  Mind u, saya dah tua noks, kalau tggu 4-5 thn biler masa saya nak rehat nih!


7. sakit pinggang.....

This is mai husband testimonial...he is wearing PB bengkung... "waist nipper".  Before this dia gelak2 kan mai sebab beli baju dalam yg harga beribu.... huhuhu... but after dah mai pakai lama2...and belikan utk dia skali...baru dia tau apa faedahnya.... backache dia dah kurang, dia pakai every night after balik keje.... memang lega sakit belakang and takde lagi masalah sembelit or buang air besar during waktu pagi..teeeheee....:-p



ermm seksa tau...

Testimoni Nora : yer memang berkesan pakai PB utk jaga tulang belakang.. mind u macam saya cerita before.  Saya bertunggu tangga kat specialist semata-mata buat physioterpy.  But alhamdulillah with PB xyah physioterapy uolss and saya bebas dari back pain yg Dr Zainuddin (ortopedik KSH) diagnosis kan as "back muscle injury".. and silap2 leh diagnosis as slip disc once saya buat MRI.



8. Buasir....

haaa...ni lagi satu.... i x tau pun ape dia ni.. since x pernah ada masalah ni, tapi bila dgr kwn2 cerita after deliver baby... ade buasir sket2... mai pun pelik, kenapa mai takde problem ni.... so now i know...its because of my beloved Premium Beautiful Corset...!!


camnie ler lebih kurang nguper buasir tu

Testimoni Nora : macam mai cakap, memang saya ada this buasir masa mengandungkan Rayyan, tapi now dah xder.  Maybe sebab Rayyan besar dlm perut dulu kot.  dan memburukkkan keadaan saya memang sembelit punyer org setiap kali pregnant.  And now i preggie for third.  Hopefully saya xder la alami buasir nie.  Uolss nak tau cemana perit sakit buasir nie ??? dier, nak duduk pun xleh uolss.  Time duduk nak beralas dgn bantal yg lembut2.  ha seksa ke tak ??

So, kawan-kawan semua...still nak masalah2 diatas membelengu kawan2 semua???

rasanya...kalau boleh tak nak la kan.....

makanyer jangan tunggu lagi... marilah kita sama-sama mendapatkan sentuhan Premium Beautiful.. Ingat kawan-kawan kita hanya berusaha.. kalau xusaha mana nak dapat hasil... dah usaha kena konsistent pakai at least 8 jam sehari.. kalau curi2 pakai jgn marah kalau org bole turun 10 kg 3 bulan.. hangpa naik 10 kg 2 bulan ehehehe jgn marah nooo



sila la call Nora 013-981 6675 
atau email norahamsan@yahoo.com









Note: We an authorized dealer of Premium Beautiful. We provide professional service and consultation to make sure you all get the best. Free demo and consultation provided.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...