27 April 2011

Sapa ada bau badan ????

Ha nie nak tanya... jawab sendiri yerk...

Sapa ada bau badan ??
Sapa yang tak perasan badan dia ada bauuu ??? 
Sapa perasan kawan-kawan sekeliling dier tutup hidung atau sembur air freshner masa dier dtg ?

Auwww...kekeke..cuba kita renungkan sejenak, sesapa pernah alami situasi berada di kawasan awam cthnya dlm lift..tetiba terhidu bau badan yang menyucuk hidung... agak2 sampai nak pintam.. terutama cuaca panas dan bila dah habis office hour.. mmg tak tahankan..

ada pulak tu memang dari azali berbau badan ???


Ok, sblm tu meh kita fahamkan sejenak maksud BAU BADAN ni.. biar kita semua semak balik, kita2 ni tergolong dlm golongan orang yg berbau tak..kekeke...

BAU BADAN ni sebenarnya adalah:-

1) Peluh yang keluar bercampur bersama dengan bakteria di permukaan kulit adalah punca yg menyebabkan badan berbau
2) Bau badan jugak banyak dipengaruhi oleh pemakanan kita seharian cthnya bawang putih, kari dan benda2 yang mempunyai bau yang kuat

Jadi kepada sesiapa yg rasa2nya ada bau badan, cuba elakkan makanan yang boleh membuatkan masalah kita makin teruk.

Siapa yang cenderung nak kene BAU BADAN ni?

1) Sesiapa sahaja blh kene bau badan ni

2) Mengikut kajian, kaum lelaki lbh cenderung utk kene bau badan, tapiii..pompuan2 kat luar sana jgnla rasa selamat pulak..ramai sebenarnya kaum pompuan pn mengalami masalah ni..

3) Masalah berat badan berlebihan



Apakah kaedah untuk mengurangkan bau badan ni??

1) Kerapkan mandi terutama selepas badan berpeluh




2) Selalu menukar pakaian kpd pakaian bersih



3) Pilih pakaian yg diperbuat dari bahan semulajadi contohnya kain kapas dan sutera bkn dari kain sintetik



4) Mencukur bulu ketiak

5) Kurangkan pengambilan bawang putih dan kari


Apakah cara rawatan  utk mengatasi masalah bau badan ni:-

1) Gunakan sabun antibakteria

2) Gunakan deodoran antibakteria



3) Pakailah PREMIUM BEAUTIFUL.


Pakai Premium Beautiful blh hilangkan bau badan? Yup, sebenarnya dengan pemakaian Premium Beautiful dapat menyingkirkan toksin dalam badan melalui perpeluhan, air kencing dan pembuangan angin dengan tindakbalas FIR. 

Caranya FIR mengetarkan  molekul air dan meleraikan ikatan  molekul  dan menguraikan tindakbalas tonsin dlm badan.  Menakjubkan bukan... hanya dengan memakai corset, disamping tampil cantik..sekaligus dapat menghilangkan bau badan yang merimaskan.

Berminat untuk tahu lebih lanjut...


call me 013-981 6675
email me norahamsan@yahoo.com











Note: We an authorized dealer of Premium Beautiful. We provide professional service and consultation to make sure you all get the best. Free demo and consultation provided.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...