22 April 2011

Halal atau Haram...


Mungkin kawan-kawan kat luar sana... tertanya-tanya, isk Nora nie halal ke haram bisnes yang dier buat nie ???


yer la uoll... Saya faham... kita nie orang islam... sure kita nak hasil titik peluh or rezeki yang kita dapat tu halal betul tak?
sebab rezeki tu akan jadi darah daging kita dan keturunan betul tak ?

Sebenarnya... bukan baru issue nie, sebab semakin lama semakin banyak spekulasi yang cuba dibuat oleh orang ramai atas status Halal Syarikat Hai-O…

dan makin lama spekulasi ini makin menjadi sampai tak masuk akal…ramai orang berdasarkan atas andaian yang dibuat oleh link dibawah ini…

Ni cerita tahun 2007

Print screen seperti dibawah.



” Maaf, saya tiada info tentang Hai-o samada plan mahupun produknya, cuma apa yang saya tahu, syarikatnya memang besar dan tersenarai di Bursa Saham Kuala Lumpur dan syarikat ini bukanlah syarikat patuh syariah…………”
- Ustaz Zaharuddin tahun 2007

Ustaz Zaharuddin tidak langsung mengatakan yang syarikat ini haram atau sebagainya dan beliau pun dah kata yang beliau tiada info langsung mengenai syarikat Hai-O…beliau hanya memberi andaian sahaja, tetapi timbul spekulasi yang bukan2 dari orang ramai tentang perkara ini…siap buat forum lagi and macam2 lagi…
So, kami mengambil inisiatif kami sendiri menghubungi Security Comission berkenaan dengan hal ini…ini bukti yang kami dapati..

TERKINI as at 31 Mei 2010.



P/s: Mane yang still tak puas hati boleh bukak link tu sendiri…atau call security commission sendiri..

Satu dokumen penuh mengenai semua senarai syarikat yang patuh syariah termasuk terma-terma syarat untuk diklasifikasikan dalam patuh syariah, semuanya ada di nyatakan di sini…

dan bukti yang paling kukuh yang kami dapati,antara beribu-ribu syarikat MLM di Malaysia ini, hanya Syarikat Hai-o sahaja mendapat pegiktirafan sebagai SYARIKAT YANG PATUH SYARIAH….
DAN
Majlis Syariah sangat mengambil berat tentang ini kerana 99.9% usahawan ialah tergolong dalam umat Islam… 

DAN

Syarikat Hai-o ialah satu-satunya syarikat di Malaysia yang mendapat sijil

“PERNIAGAAN PALING BERETIKA”
OLEH KEMENTERIAN PERDAGANGAN DALAM NEGERI…. pada 9 December 2010 bagi tahun 2010/2011. 


Terbukti selamat dan BERETIKA!!


 Lagi satu..syarikat ni dah dapat Anugerah dari Majalah FORBES ASIA Best Under A Billion untuk 4 tahun berturut-turut (2007, 2008, 2009 & 2010)


Tahun lepas jugak dah dapat Anugerah CSR Perdana Menteri 2010 - Aspirasi Pembangunan Wanita kerana telah banyak melahirkan usahawan wanita yang berjaya.. 

Kalau anda na tahu, Premium Beautiful nie dah berada dipasaran hampir 20 tahun dan sudah mendapat pengiktirafan SUPERBRANDS produk..



Kalau u all nak tahu,...bukan senang nak raih gelaran SUPERBRANDS produk ni...2 kriteria penting yg mesti ade kat produk tu ialah...kualiti produk dan kuantiti jualan mestilah sama2 BAGUS & CEMERLANG..

DAN

Nora sendiri amat mengambil berat tentang ini seperti kawan-kawan semua juga kerana saya ingin mencari rezeki halal dan berkah dan yang di redhai Allah S.W.T….

Jadi, fikir-fikirkanlah….

maka sebaik-baiknyer... carilah bukti yang sahih yer kawan-kawan...

atau nak tahu lebih lanjut boleh sajer...

Call me : 013 981 6675 ~ Nora
Email : norahamsan@yahoo.com










Note: We an authorized dealer of Premium Beautiful. We provide professional service and consultation to make sure you all get the best. Free demo and consultation provided.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...