13 April 2011

Bengkung Tradisional Vs Premium Beautiful

Bagi ibu-ibu yang lepas bersalin dan di dalam tempoh berpantang, digalakkan memakai bengkung.  Amalan ini di buat utk mengelakkan rahim jatuh dan lebih kepada menyokong rahim dan mengelakkan perut dari mengeleber... selain dari utk mengembalikan bentuk badan + kecantikan.. 

Yer lah 9 bulan++ perut membesar macam belon... biler dah kosong xke rasa geleber semacam... siap leh main selak2 kan (isk nie pengalaman sendiri tau...)

Amalan berbengkung nie di amalkan sejak turun temurun, dari nenek-nenek mak mak kita kan... banyak benefits dari berbengkung nie kan....

Di percayai bahawa, jika consistent 44 hari berpantang dengan berbengkung... berat bole turun, bentuk badan boleh kembali dengan cepat...

Tetapi, ramai lah yang mengadu susah la pakai bengkung tradisional... end up pakai masa makcik urut datang jer sebab makcik urut pakaikan... the rest masa berpantang dah tak berbengkung

Yer la kalau xder teknik sure xleh berbengkung... Oleh yang demikian, alangkah baik jika  ada alternative bengkung yang dapat mengatasi rungutan mereka?


Version 1 : Bengkung Lilit Panjang

Gambar ehsan En Google 


Version 2 : Bengkung Ikat


Gambar ehsan En Google 


Version 3 : Premium Beautiful




Di bawah dibandingkan rungutan para pengguna bengkung tradisional dan bagaimana set korset Premium Beautiful dapat membantu:


RUNGUTAN 1 - 

TIDAK SELESA KEPADA SI PEMAKAI

Ramai yang memakai bengkung tradisional yang
mengadu mereka terpaksa melalui tempoh masa yang memeritkan. Biasanya, bengkung tradisional diperbuat daripada material yang kasar. Pergerakan mereka juga terbatas kerana material bengkung tradisional tidak boleh ‘strecth’, yang diistilahkan sebagai ‘berjalan macam robot’. (ha nie saya alami masa bersalin anak no 1 and konon nak moden sket pakai bengkung stail ikat)


Premium Beautiful - Boleh ditarik ke serata arah

Material korset Premium Beatiful diperbuat daripada material lembut yang boleh ditarik ke serata arah. Ini membenarkan korset mengikut bentuk tubuh pemakai semasa bergerak.


RUNGUTAN 2 - 

MENGAMBIL MASA UNTUK MEMAKAINYA

Kaedah pemakaian bengkung tradisional memerlukan lilitan yang khusus. Dan ia mengambil masa!.. (nie saya pakai yang bengkung lilit masa anak kedua... memang la lama siap kena hubby ikatkan sebab nak effect ketat ehehe)


Premium Beautiful - Sarung, klip, siap

Pemakaian korset Premium Beautiful amat mudah. Korset dibahagikan kepada 3 bahagian iaitu brassiere, girdle dan waist nipper. Pemakai cuma perlu menyarungkan brassiere dan girdle, seterusnya klipkan waist nipper.


RUNGUTAN 3 - 

KURANG ‘HYGIENIC’

Biasanya bagi pemakai bengkung tradisional tidak boleh menanggalkan bengkung dalam tempoh masa tertentu. Oleh kerana pemakaiannya semula mengambil masa pemakai tidak membukanya apabila ke bilik air! (erk memang betul lah saya angkat dier ke atas jer sebab lama wooo nak pasang balik...)


Adakah ini menggalakkan kebersihan?


Premium Beautiful - Memudahkan pemakai menanggalkan korset.  Disebabkan mudah memakai dan membuka korset ini, pemakai tidak perlu berterusan memakai korset, termasuklah ke tandas.



Berminat nak tahu lebih lanjut atau nak booking set anda sekarang...


Call or SMS NORA 013-981 6675
atau Email norahamsan@yahoo.com










Note: We an authorized dealer of Premium Beautiful. We provide professional service and consultation to make sure you all get the best. Free demo and consultation provided.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...