25 April 2011

3 P dalam 2 hari....

Alhamdulillah...


Home sweet home... penat lelah penjelajahan dari Paka - Petrosains - Pesta Buku - Personnal Touch ;)


semua berlaku dari Jumaat - Sabtu.... ha penat xpenat... TQ to My darling hubby and my kiddos..


Seawal 5 pagi tau kami bertolak dari rumah... ha pukul 9 dah sampai Gombak... konon-konon nak g Pusat Sains sekali sesat barat... kata org malu bertanya sesat jalan... nie dah bertanya dah tapi lagi sesat.... yg pelik Cik Min pun xleh harap... ehehehe


Last2 park kete kat the mall, switch to LRT - Putra and smpi la KLCC... sehari suntuk dalam Petrosains... mak oiii... sampai penat.... 2-3 jam masa utk explorer semua benda dlm petrosains tu...


Along nak try amek kereta...

 Rayyan plak cuber nasib... xbole kan dik... tapi being Rayyan yg suker dgn car... dier boleh cuber berkali2 tau... bagus anak mama b'sungguh :)

Try jadi angkasawan pulak... Dr Rayyan in making ehehehehe

Angkasawanita pertama Malaysia Dr Ain Afrina Damia ;)


Tp good experience la utk my kiddos... atleast merasa la diaorg naik LRT-Putra (train bak Rayyan ckp)


Dlm Petrosains tu, siap bole berangan-angan la konon-konon g offshore naik chopper semua ehehehehe... ok lah kan good experience utk Along yang beria-ia nak tau work papa macamana... best tak Along ?


Lepas penat explore Petrosains... sambung plak pi Pesta Buku sampai letih ehehehe... seronoklah... utk kawan-kawan yang memang suka membaca, ulat buku, atau pengumpul tegar buku (just like ur truly ehehehe) dan utk anak-anak banyak educational book and games... hah komik pun ada tau... tapi bab sales yg dok kejar mengejar tu pandai-pandailah hangpa tepis no ehehehehe


Nie hasil dari rembatan kat PWTC


nie hasil Free Gift... dgn Pembelian Langanan hampir RM500 kat Karangkarft & Adik Muslim for Ain Afrina...

nie hasil rembatan yang nyata... see that motivation books... semoga saya bermotivasi selepas ini... 


ha majalah Nur yg CDM Hanis masuk pun ai rembat uolss ;).... owh yg xnyata means kitaorg buat langganan magazine... yer la uolss xrajin ai nak jenguk kedai majalah each months...


Pagi-pagi sabtu, sambung lagi explore pesta buku... tapi Rayyan and Papa jugak xder books... tah aper yg ralit sgt dlm Pesta Buku pun xtahu... rambang mata uolss.... sampailah lunch hour baru bergegas jumper Ain di T'Curve... 


Yer la saya nie dok Terengganu so payah nak jumper Ain yg di KL... selalu guide thru Phone, email or sms... kelas pun payahlah nak pergi since Terengganu work from Sunday - Thusday kan... so sesekali turun KL memang kena jumper... belajar dr yg berpengalaman xgitu... opsss Ain rahsiakan yerk trajedi di minit2 terakhir tu... ahahahaha sampai xsempat tau nak buat rehearsel :)


Taken from Ain FB... tgk seriaus jer ehehehe... xdan tau nak posing maut ;)


Dari hasil personnal touch !


Ilmu + Bertindak + Rujuk = Kejayaan


walau aperpun.... pepatah di bawah adalah terbaik...



"All great achievements require time." 



see... so give ourself a time... and don't ever give up, always try the best, do what we should do not what we like to do ;)




P/s : dah cek gambar baru perasan kat petrosains memang xambil gambar banyak... xtau la xsempat or dah penat nak cepat keluar ahahahaha and kat pesta buku lagii... langsung xder gambo ehehehe ;)






Note: We an authorized dealer of Premium Beautiful. We provide professional service and consultation to make sure you all get the best. Free demo and consultation provided.

4 comments:

  1. Phewww..Mmg penat nampak schedule tapi berbaloi2kan..

    Kata kunci utk Nora. Believe in yourself dear.. and never give-up..Allah maha mendengar setiap rintihan umatnya.

    ReplyDelete
  2. Thanks ain... tq for your advice, guide and semangat jugak ;)

    ahahaha tgk schedule memang penat, badan yg tanggung jgn cakap lah kan tapi alhamdulillah berbaloi2...

    ReplyDelete
  3. salam noya... aku dah ikut dah yr informative blog ni especially on Premium Beautiful heheh. since aku mmg tgh nak memantapkan badan (erm utk insyaAllah next baby), harus kena jaga makan, BMI ideal etc etc, just so, after birth blh dapat berat n figure asal... pakainye bile ye? daytime ke night time?

    ReplyDelete
  4. Salam tie... wah pengunjung jauh nie ehehehe... TQ TQ ikut blog aku yg seberapa nie... alhamdulillah... rate dier informative yer tie ehehehe

    hai citer ko samaler cam aku... pilih produk nie sebab nak jaga badan and kekalkan BMI normal aku yg dah agak terbabas ehehehe

    Ok, cara pakainyer siang boleh malam pun boleh... atleast 8 jam... tapi kebiasaanyer senang masa kita pi kerja kan so waktu siang ler... kang malam ko pakai marah pulak Abg ali hikhikhik...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...